Черно тото за черните души във футбола

Най-накрая някой реши да разрови в помийната яма наречена български футбол

Да не забравяме, че иде реч за бизнес, генериращ солидни финансови постъпления, в който са намесени добре облечените бизнесмени, огромна част с твърде близки контакти до партии и политици.
Време беше да се развали рахатът на корупционната паяжина в българската имитация на първенство. Добър знак е фактът, че бяха привикани част от известните играчи за изминалите десетина (и повече) години. Бяхме свикнали да изгарят предимно юноши бледи като избягалия от Левски в Лудогорец – Стивън Петков.
Сега вътре са капитани на водещите ни отбори, след тях, обаче, да подпукват и президентите. Не е луд този който яде зелника, а онзи дето му го дава. Пък да видим докъде ще стигне желанието на МВР за реална операция „Чисти ръце“ в помийната яма БФС. Дано не останем само с хвърления камък в блатото. Каквото усещане имаше след разтърсващото интервю на бившия национален селекционер Любо Пенев.
Старо обещание на ГЕРБ и тогавашния вътрешен министър Цветанов е изкореняване на черното тото. В почти всички коментари на спортна тема, дело на Борисов в първия мандат, той даваше заявка за безкомпромисна решителност за справяне с уродливото явление, тровещо от 90-те насам футбола.
И после се чудим защо гледаме големите форуми само на картинка. Или си разказваме анекдотите какво правят нашите футбалери като свърши мачът от Мондиала – гасят електронната игра и си лягат. И тук е нужна коренна реформа – отдолу нагоре и обратно. От детско-юношеските школи през футболните президенти, станали символ за непрозрачност и нечистоплътност.
Цветанов направи много, но футболът му убягна. Силно вярвам, че Вучков ще доведе битката на държавата с черното тото докрай. До присъди, арести и крумови закони срещу нарушителите. Пък да видим после дали пак ще залагат!