18+ Еротична 3D драма шокира зрителите в Кан (ВИДЕО)

Лентата скандализира със суровите си сексуални сцени, не липсват еякулации в близък план, оргии и травестити

Представянето на филма "Любов" на аржентинския режисьор Гаспар Ное предизвика атмосфера на скандал на кинофестивала в Кан с десетките зрители, които не можаха да се доберат до прожекцията, с аплодисменти и остри критики.

Еротичната драма "Любов" на режисьора Гаспар Ное бе представена по време на филмовия фестивал в Кан през нощта на 21 май, съобщава Variety. Филмът, заснет във формат 3D, шокира публиката заради прекалено откритите секс сцени. Продукцията, която не е включена в основната програма на филмовия фестивал, не оставя нищо на въображението на зрителите.

Още преди представянето афишите за филма като че ли предизвестяваха скандала - на един от тях фигурираше огромен пенис.

Около 2000 души се наредиха на опашка часове преди прожекцията, предвидена след полунощ. А десетки зрители, които имаха билети, не можаха да се доберат до местата си във Фестивалния дворец и бурно протестираха.

Филмът разказва за спомените на режисьора Мърфи и голямата му любов с Електра. Две години на страстна връзка, на любовни игри и оргии. Двама от героите във филма носят имената Гаспар и Ное.

Аржентинският режисьор Гаспар Ное, който работи и живее във Франция, желаел да покаже любовните състояния във възможно най-плътската им форма. "От години мечтаех да направя кинотворба, която да възпроизведе страстта на любовната двойка във всичките й крайности, както физически, така и емоционални!", довери режисьорът. 51-годишният Гаспар Ное решил да заснеме филма си в 3D, защото тази техника "позволява на зрителя по-голямо чувство на идентификация с героите от екрана".

Критиците отбелязват, че Ное е отишъл доста по-далече в заснемането на еротичните сцени от колегата си Ларс фон Триер в "Нимфоманка", а "Петдесет нюанса сиво" прилича на лека романтична холивудска комедия от 50-те на фона на „Любов”. След прожекцията се появиха предложения името на лентата да се промени на „Похот”.

Изданието обяснява, че филмът е пълен с кадри на напълно голи хора правещи секс, показани твърде реалистично, включително полови органи в близък план. Освен това, една от най-смущаващите еротични сцени от филма е с участието на 17-годишно момиче (по сценарии) и транссексуален.

Независимо от това, публиката удостои режисьорът на филма с гръмотевичен аплодисменти след края на прожекцията. Лентата ще се разпространява в САЩ, ако бъде одобрена от Американската Филмова Асоциация.

Най-вероятно драмата ще получи рейтинг NC-17 (забранено за лица под 17). Това не е първият скандал на Ное в Кан. През 2002 година той разбуни духовете с филма си "Необратимо" с участието на Моника Белучи и Венсан Касел. Тогава мнозина възроптаха срещу безкрайно дългата сцена на изнасилване, включена в лентата. Много зрители припаднаха, други получиха нервни кризи, а трети просто напуснаха киносалона. Кадрите с изнасилването на героинята на Моника Белучи в "Необратимо", са определени за най-реалистични в историята на киното.

Тази година Ное получи и овации, но в социалните мрежи бе силно разкритикуван за "лошия секс, на който не му се вижда края".