Фен застреля финалистка от американското шоу „Гласът“ (видео)

Младата звезда Кристина Грими е нападната докато раздава автографи след концерт в Орландо, Флорида

21 годишен фен простреля участничката в американската версия на шоуто "The Voice" Кристина Грими по време на концерт във Флорида. Певицата е била сериозно ранена и по-късно умира в болница, съобщава CNN.

22-годишната Грими и нейната група, раздавали автографи след концерта в една от залите в Орландо, Флорида когато в помещението нахлул мъж, въоръжен с два пистолета. Той се приближил и стрелял в момичето след, което братът на певицата Маркус Грими се хвърлил върху него. По време на борбата за пистолета заподозреният се е прострелял и е починал на място, съобщава "Интерфакс".

Грими е закарана в критично състояние в една от болниците в Орландо, но лекарите не успели да спасят живота й.

Полицията започна разследване, данни за самоличността или мотивите на заподозрения все още не са обявени. В момента криминалистите изучават съдържанието на лаптопа и телефона на нападателят. Според информацията обявена от началника на полицията в Орландо Джон Мина, нападателят е пътувал от родното си място „някъде във Флорида“ с намерението да извърши престъплението и после да се върне у дома си. Според разследващите няма данни певицата и атентаторът й да са се познавали, а името му може да стане ясно най-рано в неделя.

Те също подчертават, че братът на певицата може би е спасил и други невинни хора, и го наричат герой.

Полицията съобщи, че на срещата “meet and great” са присъствали около 100 души, останали след концерта да вземат автограф и закупят сувенири с лика на певицата. На влизане в залата посетителите са били проверявани, но не и с метал детектори, така остава неясно как нападателят е успял да внесе оръжието.

От управата на The Plaza Live, място на престъпление излязоха с публично изявление, че са „дълбоко натъжени от трагичните събития“ и ще преустановят всички концерти и събития там до второ нареждане.

Свидетел на местопрестъплението разказал, че чум четири или пет изстрела „Стана много бързо, изведнъж се чу, дум, дум, дум…“, после той влязъл в залата и видял мъж и жена да лежат на пода облени в кръв, разказва продавачът на ход-дог пред в-к Орландо Сентинел.

Кристина Грими родом от Марлтън, Ню Джърси завърши трета участието си в шестия сезон на "Гласът" излъчван по NBC през 2014 г. От тогава Грими натрупа огромна армия от фенове в YouTube.

Тя е само на 19 години, когато участва в кастингите на шоуто с песен на Майли Сайсръс и е избрана в отбора на вокалиста на Маруун Файв, Адам Ливайн.

Още преди потвърждението за смъртта й Адам публикува снимка с Грими в своя Инстаграм профил с думите: "Аз съм тъжен, шокиран и объркан! Обичаме те толкова много Грими! Всички се молим усилено, да преодолееш това ... така просто не е честно."