Българин се разминал на косъм със стрелбата в Орландо

Щастлива случайност спасила нашенеца от кървавата драма в съботната вечер

Българин пожелал анонимност разказа пред репортер на Bulgariautre.bg, че планирал да се забавлява във фаталния клуб „Пулс“ в събота вечерта, където след безразборна стрелба бяха убити 49 и ранени 50 човека.

Жителят на Маями, който условно ще наричаме „Стефан“ често посещавал клубовете в Орландо популярни сред ЛГБТ общността в цяла Флорида.

Щастлива случайност провалила посещението му в клуба

„Бях се уговорил с приятели да се видим в Орландо, но ме извикаха по спешност на работа. Свърших към полунощ и се чудех дали да тръгвам. Но там клубовете работят до 2 часа през нощта. В Орландо има много голяма гей общност, на шега му казваме „Гейландо“. Нощният живот започва по-отрано, защото клубовете затварят в два след полунощ.“, разказва „Стефан“.

Той допълва, че се отказал да посети заведението, защото щял да пристигне малко преди затварянето – „Ако бях тръгнал щях да съм там точно преди да започне стрелбата (1,30 бел. авт.), нещо ме накара да остана в Маями. Разминах се с кървавата баня по някаква случайност.“

„Стефан“ разказа, че познава някои от загиналите, които били предимно латиноамериканци

„Да, имам познати. Трагедията е тотална. Истински шок. Убиецът живеел в едно градче между Маями и Орландо. Още с пристигането си на паркинга е започнала престрелка с дежурния офицер, който бил на паркинга пред заведението, после влязъл вътре и започнал да стреля наред. Някои от хората помислили, че изстрелите са част от звуковите ефекти на ди джея, но когато цели редици от хора започнали да падат на пода като круши станало ясно, че се случва нещо страшно.“

Нападателят мразел хомосексуалните защото самият той изпитвал влечение към мъже

Междувременно гей мъже разказаха пред американски медии, че убитият нападател Матин е имал двойствен живот. Въпреки, че бил женен, той явно е изпитвал влечение към собствения си пол. Свидетели потвърдиха пред разследващите, че са комуникирали с него в различни гей мрежи за запознанства. А друг мъж разказва, че е излизал на романтична вечеря с убиеца.

Съпругата на Омар Матийн, който уби 49 и рани 50 човека, призна, че бил избухлив и агресивен, склонен към насилие гневен мъж. Тя не знаела да има влечение към мъже, но забелязвала, че се опитвал да води свой живот отделен от семейството.

Артист от шоуто в клуб "Пулс" разпознава убиеца като редовен посетител в заведението в интервю за "Ню Йорк Дейли Нюз", в статията бивш състудент на Омар от полицеската академия също изрази съмнения, че той е бил гей, тъй като го поканил да посетят подобни барове.

Американски психолози подчертават, че има хора които не могат да приемат своите сексуални влечения. Понякога при тях отказа да признаят пред себе си привличането към собствения си пол се превръща в яростен гняв насочен именно по посока на обществото към, което субектите би трябвало да принадлежат, но не могат да приемат този факт.

В нощта срещу неделя 29-годишният американец от афганистански произход Омар Седик Матийн уби 49 и рани около 50 души, след като откри огън в емблематичен за гей общността нощен клуб в град Орландо, щата Флорида. Отговорност за акта пое групировката "Ислямска държава".

Разследващите органи не са открили връзка и доказателства за принадлежност към ИДИЛ. Издирва се и евентуален съучастник на стрелеца от Орландо.

Каква - ирония пулсът на десетки хора спря в клуб „Пулс“…