Георги Марков: Със Слави, Сорос и четири бесепета вървим към светли бъднини!

От фейсбук профила на Георги Марков
Служебното правителство досега само уволнява, без да може да управлява.
За 32 години демокрация е имало две-три бесепета. Ама четири не е било! На предстоящите опорочени избори на 11 юли, ще се явят най-малко четири: това на бившата седесарка Корнелия; на бившия президент Георги Първанов, по който има носталгия след президентството на Радев; на ветеранките в социалистическото движение Мая и Татяна; и новата формация на бившия премиер Жан Виденов. С четири бесепета към светли бъднини и нов Отечествен фронт, по-мощен от този след 9 септември!
Иванчо ми звънна, нали е бил малък, и ме пита: "Абе, бате, чувал съм, че при Жан заплатите били по 3 долара. Как ще влезе в новия парламент?".
Обясних му подробно на Иванчо. С българския цар Симеон ll се срещнах за първи път на 18 октомври 1992 г. в хотел "Хаят" в Будапеща. Ерудиран човек, другарувал със Солана, с великия крал на Йордания Хюсеин, с краля на Испания Хуан Карлос и премиера Фелипе Гонзалес. Попитах го: "Какво ви прави най-голямо впечатление у нашенци, Ваше величество?". Той помисли и отговори: "Всяко чудо за три дни бе, джанъм!". Царски думи! А сега, му казах на Иванчо: "Я виж, моето момче, за колко по три дни минаха след 25 години управление на г-н Виденов? Много. Всичко е забравено! Те софиянци забравиха, че Бойко направи три метра, зала "Арена Армеец", централната гара, булевард "Витоша" и гласуваха за лентяите от ДеБъ. Затова Жан ще влезе в парламента. На всичкото отгоре, беше и честен, не краде, ще се извини на Сърбия за бомбардировките на НАТО, защото пуснахме самолетите им да летят над България, както сега се извини чешкият президент Земан, както се извини и Доналд Тръмп и ще мине четирите процента".
Така "Шоуто на Слави" ще има шанс да направи правителство, защого г-н Виденов не е от статуквото. Не е от статуквото и омбудсманът на Бойко - Мая, както и министърът на Бойко - правната нула Христо Иванов. Нашите анализатори ни убеждават колко важно е България да има след новите опорочени избори на 11 юли правителство. Трябвало да има стабилно управление.
Ами то и след изборите на 4 април имахме нужда от стабилно управление! Ама 165 депутати от победеното ОФ ги хвана страх да управляват, защото не могат и не ги бива. Затова оставиха топките на служебното правителство, което досега само уволнява, без да може да управлява. Всеки ден тичат до американското посолство повече, отколкото другарят Тодор Живков от БКП тичаше до съветското.
Между другото, не е лошо, служебните министри, да прочетат тълкувателното решение на Конституционния съд №20 от 1992 г., което е посветено на служебното правителство, та оттам да разберат, че все пак не са избирани, а назначавани.
На 12 юли ще се събудим с нелегитимен парламент, защото машинното гласуване нарушава тайната на вота. Казал го е германският Конституционен съд още през 2009 г. Казал го е и финландският Върховен съд, че в тази държава, няма Конституционен.
Но ако чичко Сорос каже и развърже кесията, може и да стане правителство. Вижте възможните премиер: Слави Трифонов; някакъв Африкански; Жан Виденов; Мая Костинбродска; Бабикян и Минекян, който вече е министър, както и Христо Правната нула.
Аз съм за Хаджигенов, защото в парламентарната лудница преди месец, единствен прояви кураж и се хвърли на амбразурата с желание да стане министър-председател. И прав е, човекът, защото за какво бяха тия домати и тия яйца?!
Това е, драги сънародници. Това са новите спасители. Халал да са ни!