Масови оплаквания от онлайн излъчването на Вип Брадър

Интернет потребители заплашват да съдят NOVA

Така широко рекламираната възможност да гледате онлайн 24 часа в денонощието е пълна измама според брадър маниаците.

Форумите в мрежата изобилстват с коментари на недоволни потребители, които роптаят срещу това, че си плащат за да гледат нон стоп Вип Брадър а, за сметка на това в повечето случаи не виждат нищо повече от столовете в градината, празна маса за хранене или някой фотьойл, пак празен. Да не говорим за звук или възможност да слушат какво си говорят любимците в къщата. 

Например Нели Иванова се възмущава така:

„не ви ли е срам да взимате парите на хората и нищо да не става ..еееееее пак се изложихте ....”

Албена Иванова пък казва: „Засичам, по колко време на ден работи този 24 часов он лайн, общо се събират 3 часа на ден...”

А, Костадинка Китукова изригна:

„Платих да гледам Дилов, но за изминалите 24ч. не успях да видя нито един от съквартирантите и глас не съм чула ?! Какво е това: 24ч. 7 дни ?! Проверявала съм поне 5 пъти днес, но екрана е тъмен или излъчвате кадри от празния двор на къщата. Защо не излъчвате нищо бе хора ?! ЗАЩО НИ МАМИТЕ ?”

Има и такива, които заплашват да съдят телевизията и продуцентите и дори са сигурни, че ще спечелят делото.

Това са съвсем малка, част от недоволните коментари в сайта на шоуто.

Според някой от потребителите, предишни години, проблемът се решил след като неудовлетворените зрители масово изпратили писма до Ендемол (притежателите на правата за формата). Та дори постигнали безплатно излъчване в мрежата.

За да сте наясно, обясняваме. Тазгодишният Вип Брадър (както и предишните) се излъчва он лайн, което ще рече на живо в интернет, за да могат почитателите на шоуто да са в течение  какво се случва, как се държат „виповете” (слагаме кавичките напълно съзнателно) и въобще как преминава живота в къщата.

За да могат да гледат он лайн на живо феновете трябва да изпратят SMS, с който да заплатят 4,80 лв. с ДДС за услугата, което би трябвало да им осигури 7 дневен достъп до живото предаване и случващото се в къщата.

Нашата проверка (да, пожертвахме 4,80 лв. с ДДС) потвърди оплакванията, голяма част от излъчването показва незначителни кадри, които по никакъв начин не дават възможност на потребителите да получат удовлетворение на воайорските си нужди.

В надпис с дребен шрифт под бутона за въпросната услуга продуцентите са се застраховали от евентуални бъдещи претенции на недоволните зрители по следния начин:

„Излъчването на живо е възможно да бъде прекъсвано по преценка на продуцентите на шоуто.”

До колко е честно събирането на пари за незадоволителното качество на въпросната услуга не смеем да съдим, но напомняме, че в един от предишните сезони  на Вип Брадър, абсолютно не Вип женица (съпругата на Здравко) спечели в борба срещу истинска Вип икона – Десислава.

И нека направим една малка сметка. В полето под плеъра има над 1500 коментара, да кажем, че потребителите изпратили SMS и заплатили 4,80 лв. са поне толкова, което едва ли е така, със сигурност са поне двойно повече, излиза, че са платени поне 7 200 лева, а може би много повече за нещо, което не струва и пукната пара.

Но както казват французите – „C’est la vie” - кучетата лаят, кервана си върви, т.е. юзърите роптаят, продуцента си прибира 4,80 лв. с ДДС.