Рашидов с ирония: Доган е полубог!

Министърът на културата не бил спец по турските въпроси

Министърът на културата Вежди Рашидов отказа да се включи с коментар по горещата политическа тема след гостуването на Ахмед Доган в Кърджали и изказването му за Балканската война.

"Не съм експерт по божествените работи. Карате ме да коментирам на боговете приказките", каза Рашидов с ирония, който на последните парламентарни избори, бе избран за депутат от ГЕРБ от района на Кърджали. Според него журналистите са направили Доган полубог.

"Значи от тук нататък, журналистите отивате и го питате какъв му е проблемът, примерно. Ако е болен – предложете му някоя болница. Ако е здрав – да почерпи нещо", допълни още той.

"Трета година нито един журналист не се сети какво се е случвало там и никой сега не пита – какво се случва. Не съм виновен, че капсулираме етносите и след това се чудим защо нещата са такива. Трябва да се интегрират. Хората имат нужда да живеят като свободни хора, а не все по-зле. Не може да има компютърен век и фереджетата да ги носим в това време, нали?", попита Вежди Рашидов.

Както е известно, в неделя Ахмед Доган призовава за нов прочит на историята на България, историята на Балканите и на Балканската война.

Сокола подчерта, че съветниците от ДПС в Кърджали са постъпили правилно като не дадоха почетно звание на генерал Делов. Според лидера на партията, самото поставяне на "казуса Делов" ще ерозира държавата.

"Самите историци още не са се изказали и не са оценили събитията, свързани с Балканската война. Когато говорим за общ прочит, ние имаме нужда от едно общо преосмисляне на историята от гледна точка на всички събития, става въпрос за 5-6 държави, които са участвали в тях", заяви Доган в Кърджали.

Според него Балканската война е война не само на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които партията му определя като различни вариации на възродителен процес.