12 ноември : Интензивен...край

Слънце в Скорпион, Луна във Везни - Скорпион

Астрологична картина на деня - 12 ноември

 

Седмицата, която ни предстои ще бъде критична както в делови, така и в личен аспект. Налага се изключително внимателно да боравим с информацията. Не приемайте за чиста монета нищо, не се доверявайте на хора, сега навлизащи в обкръжението ви. Информацията вероятно ще се окаже заблуждаваща, в много случаи дори откровена лъжа, а познанствата - ненадеждни и с възможни неблагоприятни последици. Ретроградния Меркурий в Стрелец е склонен твърде вятърничаво да обобщава с размах, без да отдава необходимото значение на важни детайли, а контактът му с Нептун, допълнително натоварва преценките му с лъжи, илюзии и заблуди.

Много събития и проблеми от миналото, които сме смятали за решени и приключили могат да се върнат в живота ни и настойчиво да изискват вниманието ни. Ще ни бъде трудно да се справим с тях, но още по трудно ще бъде да махнем пренебрежително с ръка и да се направим, че не забелязваме натрапчивите им намеци. В много житейски сфери ще усещаме нестабилност и загуба на твърдата основа под краката си, а надеждни ориентири за бъдещето като че ли ще липсват. Периодът определено не е подходящ за решения и важни начинания, но пък ни дава възможност за богати прозрения, които ако приложим успешно в бъдеще, могат да станат двигатели на позитивна житейска промяна. Той ще бъде ползотворен и за хората с творчески професии и интереси, и всички дейности, където субективните възприятия и богатото въображение не са недостатък, а ценен ресурс.

В понеделник ще бъдем под влиянието на приключващия лунен цикъл и ще бъде добре да се концентрираме най-вече върху финализирането на вече започнати дейности и процеси. Сутрешните часове са много активни и можем да ги използваме успешно за дела, в които разчитаме на бързи реакции от страна на другите. След това настъпва период на затишие, в който звездите ще си почиват, а в нашите планове ще настъпи неопределеност. Тя няма да трае дълго и би следвало да я използваме за да въведем порядък в мислите си, тъй като следобед Луната преминава в Скорпион, откъдето ще ни захранва с неспокойни и дори бурни преживявания, които ще започнат да оформят темите на предстоящото Слънчево затъмнение. Интензивни вътрешни усещания, малки провокации и емоционални разтройства, ще ни посочват уязвими житейски сфери, слаби места и проблеми, към които не бива да оставаме безразлични.

 

Работа и бизнес

Седмицата определено няма да подкрепи начинанията ни, особено в първите дни на периода. Новите проекти, вложенията и инвестициите могат да се окажат тотално неудачни и в бъдеще да принесат повече загуби, отколкото печалби. Загубите и липсата на достатъчно ресурси, както и тяхното безотговорно изразходване и несправедливо разпределение, могат да станат причина за възникването на проблематични ситуации още днес. Запазването на статуквото ще се окаже много трудно и в повечето случаи неуместно. Неудачни, безсмислени, буксуващи и отживели времето си дейности и производства могат да намерят своя естествен край.

 

Здраве хранене и красота

Организмът е на границите на жизнения минимум, а предстоящото Слънчево затъмнение допълнително отслабва енергийния потенциал. Хората, страдащи от текущи и хронични заболявания, могат да усетят влошаване на състоянието си. Те следва стриктно да се придържат към лечебните предписания.

Дните са неподходящи, дори опасни за поставяне на диагнози и стартиране на ново лечение. Ако това все пак се налага, задължително потърсете мнение на независим специалист. Погрешната диагноза или лечение могат да имат фатални последици върху здравето ви сега. Отложете всякакви операции, освен животоспасяващите.

Тялото и психиката се нуждаят от повече почивка и спокойствие. Преустановете дейностите, изискващи голям разход на физическа, умствена и емоционална енергия. Насочете вниманието и усилията си към вътрешна трансформация. Сега можем успешно и завинаги да се освободим от всичко излишно - килограми и вредни навици, затормозяващи тялото; обсебващи мисли и привързаности разрушаващи психика и духа ни.