16 ноември: Делови петък

Слънце в Скорпион, Луна в Стрелец-Козирог

Астрологична картина на деня - 16 ноември

Петък ще бъде ден на максимална активност за всички ни и това е добре, тъй като физическите и психическите сили, с които този ден ни дарява, стимулират волята и решителността, които трябва да бъдат насочени в положителни, градивни действия. Проблеми, който досега не ни се е удавало да разрешим, както и дейности, изискващи повече кураж, най-после ще могат да получат възможност за развитие и разрешаване.

Не бъдете пасивни днес, тъй като неизползваните енергия и възможности ще ви лишат от подкрепата на естествените закони и процеси, а и могат да се насочат навътре, което би могло да има разрушителен върху тялото и психиката ефект. Динамиката на сутрешните часове ни дава възможност бързо да се придвижим към целите си и е изключително подходяща за индивидуална работа. Още повече, че излишна прямота и откровеност в общуването вероятно ще го натовари с известна доза конфликтност и срещите могат да не протичат съвсем по план.

Пламенността и ентусиазмът правят часовете опасни и за шофиране - превишената скорост, нежеланието да се съблюдават правилата и нетърпението, съчетани с притъпеното внимание, създават предпоставки за произшествия. Бъдете внимателни.

Повече сдържаност ще оцвети настроението ни във втората половина на деня, но и концентрацията ни ще се повиши, което ще ни позволи да се заемем с по-сериозни дела, изискващи повече време и задълбочено внимание. Това ще накара някои да поработят извънредно, след работно време, а други да потърсят усамотение, за да се посветят на обмислянето на дългосрочни планове. Съвсем уместно, още повече, че вечерта не обещава голяма динамика в социалното общуване, а ако такава все пак възникне, тя по-скоро ще създава напрежение и радикални настроения.

Работа и бизнес

Денят ще бъде ползотворен за всички, които активно и усърдно се заемат с текущи и по- глобални задачи. Сутрешните часове са подходящи по-скоро за физическа работа и дейности, изискващи по-големи усилия. Следобед напротив - мъдрото обмисляне, съставянето на планове и стратегии за постигане на бъдещи  цели и  задълбоченото, детайлно обсъждане на методиката на работа по текущите задачи ще ни наложат усещането за особената продуктивност на този ден. Не подминавайте с безразличие намеците на интуицията си - днес тя ще бъде ценен съветник и мощно оръжие.

Здраве, хранене и красота

Денят определено изисква и дава възможност за максимално физическо натоварване чрез активен спорт. Пасивните и медитативни практики няма да носят обичайното чувство за баланс и контрол върху  енергията и мисловните процеси, но все пак са за предпочитане пред бездействието, което може да има негативни последици върху тялото и психиката ви.

Сутрешните часове са подходящи и за посещение в салон за красота, корекция на имиджа и освежителни разкрасителни процедури. Клетките на организма се пробуждат за нов живот - подгответе кожата за подхранващи и подмладяващи процедури.

Менюто трябва да е умерено, но достатъчно богато, за да осигури на организма необходимата енергия. Гладуването е противопоказно.