Свидетел на драмата с рейса-ковчег: Задницата му се заби в надлеза, после всичко потъна в дим

Видях всичко като на телевизор, заяви пред съда 61-годишният шофьор на камион Владимир Пеев

"Видях светлини, които приближаваха отсреща, движеха се нормално, но после нещо тропна и возилото се отклони от пътя си на 45 градуса към мантинелата, гледах всичко като на телевизор, видях как задра мантинелата, после се върна в лентата, предницата влезе в надлеза нормално, но задницата се вдигна нагоре и се удари в него, после всичко потъна в дим".

Това заяви пред състав на Бургаски окръжен съд 61-годишният Владимир Пеев. Мъжът е шофьор на камион, който станал единствен свидетел на удара на рейса-ковчег на "Ентуртранс" и сигнализирал на 112.

"След като излезе от надлеза се обърна настрани и спря точно срещу мен, таванът му сочеше към мен, а гумите гледаха към Пловдив, видях, че отвън малко гореше, слязох и тръгнах натам, но не взех пожарогасителя", разказа още Пеев.

Отначало той помислил, че това е катастрофирала цистерна. Едва след като се приближил видял надписа "Ентуртранс" отстрани. По негови думи по предната част на рейса нямало видими промени, таванът обаче бил сплескан от средата на автобуса назад.

"На пътя имаше паднал човек с рана на главата, който агонизираше, някои пътници бяха излезли, чух един мъж, който викаше дъщеря си и искаше някой да му светне, влязох в автобуса и му светнах с телефона си, тя обаче не му отговори, долу на пътеката имаше един загинал, спънах се в него, една жена назад викаше за помощ, няколко души влязоха и я извадиха, влязох назад, но не чух никакъв зов за помощ, помислих, че жертвите са само две, а останалите хора са се спасили навън", завърши разказа си за кошмарната нощ Владимир Пеев.

Когато излязъл отново навън, хора вече гасели запаления автобус, вътре обаче не горяло. Мъжът чул приближаващите сирени на линейка и малко след това си тръгнал. Качвайки се в камиона си той видял пожарникарска кола, по пътя се разминал с втори автомобил на огнеборците, а малко преди завоя за Сарацово забелязал патрулка, която също фучала към мястото на инцидента.

На въпрос как си обяснява вдигането на автобуса, Пеев заяви, че според него след като шофьорът на рейса завил надясно към мантинелата, задницата му е поднесла и така се е стигнало до повдигането й и забиването на тавана в надлеза.

След тези думи залата моментално се наелектризира, а от местата, където бяха седнали близките на загиналите се чуха репликите "Чудовища" и "Шофьорът е заспал!".

Делото днес продължи с разпит на още трима свидетели. Процесът ще продължи на 4 февруари догодина.