В столичния Общински съвет пак се хапят за "Карат С"

Проверките около транспортното дружество - "неефективни"

Продължават скандалите по случая с "Карат С" в Столичен общински съвет.

Днес съветниците отново спориха на заседание, като най-дейни бяха тези от БСП.

Според "червения" Георги Кадиев комисията, която се зае с проверка около скандала с транспортното дружество и грешно изчислените лихви, е неефективна и само имитира работа.
"Смешно е да се твърди, че работата на комисията е приключила, при положение, че тя е прочела 50 страници, което е просто имитация на работа. Докладът, който ще бъде представен, е просто безсмислен", каза Кадиев и отбеляза, че комисията още от самота начало е сбъркала, като не е избрала свой председател.
В отговор на обвинението съветникът от ГЕРБ Николай Стойнев посочи, че комисията по проверката на транспортно дружество "Карат С" не може да бъде разследващ орган, защото всички документи от проверката са изпратени в Прокуратурата и тя трябва да се произнесе по случая. Комисията е в патова ситуация, заяви зам.-председател на СОС.
В спора се включи и "червеният" Жельо Бойчев, като посочи, че е крайно време да се разбере кога ще приключи работата на комисията и резултатите да бъдат представени.

"Искам точен и ясен отговор кога ще има резултат от работата на комисията по случая „Карат С”, защото това е в интерес на всички ни", добави Бойчев.

Той напомни, че общински съветници от БСП още преди месеци са поискали да бъде извършена проверка на дейността на Центъра за градска мобилност, като настояването е било това да стане до края на ноември.

"Все още нищо не е ясно, което ни кара да мислим, че някой се опитва да прикрива за пореден път всичко, което се случва в транспорта", коментира oще Бойчев.