18 декември: Доверете се на интуициятта си

Слънце в Стрелец, Луна в Риби

Във вторник постепенно ще загубим интерес към светската суета и вероятно мнозина ще предпочетат да се оттеглят в усамотение, за да се потопят в собствените си мисли и чувства или да потърсят удоволствие от любимите филми и музика. Ще се изостри чувствителността ни, което е добре дошло тъй като ще можем да разчитаме на интуицията си в преценката за качеството на постъпващата към нас информация. Тя ще ни помага също така, да преодолеем съмненията си и да се освободим от страхове и фобии, затрудняващи естественото ни развитие.

Общуването и днес няма да е на ниво, но пък и интересът към него ще позатихне. Добре би било сами да се въздържаме от участие в масови мероприятия, както и от контакти с кора, които традиционно трудно контролират поведението и реакциите си. Бъдете по-отстъпчиви в разговорите по горещи теми. Мнението ви трудно ще бъде прието като "последна инстанция", а опитите да наложите своята гледна точка могат да предизвикат остър конфликт. Най добре търсете компанията на обичайната си среда и ограничете общуването до по-тесен семеен и приятелски кръг. Избягвайте твърде сериозните разговори и ангажименти. Общувайте с тези, които са ви приятни и правете това, което действително желаете. Изключение от тази препоръка можете да направите, ако някой настойчиво ви помоли за помощ.

 

Работа и бизнес

Денят едва ли ще съдейства за придържането към точен график и предварителни разчети на времето и активността.Много по уместно е вие да се приспособите и нагодите към тенденциите. Към какво си струва да насочите усилията си ще ви подскаже интуицията, а упорството да следвате планове, чиято реализация очевидно се натъква на пречки може да ви изпрати в задънена улица. Ако нещо ви тревожи във връзка със сделка, инвестиция или договорни тежести по-добре се оттеглете. Това по всяка вероятност е сигнал, че ще загубите повече, отколкото бихте могли да спечелите

 

Здраве, хранене и красота

Денят е благоприятен за почивка и релаксиращи практики. Лунната фаза обаче подсказва необходимост от активност, за да може прилива не енергия да бъде пълноценно усвоен и акумулиран. Можете да направите компромис като се насочите към разтегателни упражнения, йога и интензивни енергийни практики.
Лимфната система е уязвима-разумно е да контролирате приема на течности, като не допускате нито липса нито излишък. Ако сте предразположени към задържане на течности в организма обезателно изключете солените храни от менюто си.
Общи оздравителни процедури и подмладяващите грижи ще имат забележителен ефект. Посещението във фризьорски салон обаче по добре отложете с няколко дни.