ВМЗ-Сопот помага на бебето в кома с последни стотинки

Работниците изразиха моралната си подкрепа с клип в YouTube

Стачкуващите работници от ВМЗ-Сопот, които от месеци не са получавали заплати, подкрепиха семейството на "спящия" Филип с послание в YouTube и с последните си стотинки, съобщават трогнатите близки на 2-годишното момченце в страницата му във фейсбук "Да помогнем на Филип да се събуди". Малкият Филип, изпаднал в кома след по-рано поставена задължителна ваксина, провокира добрината на стотици, а може би вече и на хиляди българи.

"Нека родителите знаят, че сме с тях морално. Когато отидат на хиляди километри оттук в Москва да знаят, че едни бедни хора от Сопот ги подкрепят и мислят за тях", се казва в клипа. Работниците решили, че дори и само стотинки да съберат, ще занесат тяхната помощ лично на родителите в Пловдив. „Ние всички ще се молим. Само Този отгоре може да помегне в някои случаи, но чудеса стават. Идва Коледа“, с тези думи завършва видеото.

Сумата по сметката на Филип приближава 100 000 евро, се кава още в страницата на Филип. Освен ВМЗ-Сопот в благотворителната акция се включиха и ученици от Варна и панагюрският театър, които организират коледен базар за малкия мъж.

Както вече писахме родителите са решени да пратят Филип на лечение в Русия, където да му бъде направена трансплантация на стволови клетки. Целта е да ''събудят'' мозъка на детето и то отново да отвори очички. Клипът на ВМЗ-Сопот може да гледате тук. 

Plovdivutre.bg подкрепя благотворителната кампания за момченцето. Родителите на малкия мъж съветват при попълване на бланката за основание на банковия превод да вписвате ''дарение''. В противен случай се удържа 6 лева за услугата.
Припомняме дарителската сметка:
Филип Игнатов Славков
IBAN: BG40 UNCR 7000 1520 7863 99
BIC на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF