Комплименти за мъже

Трябва ли да правим комплименти на мъжете и как да ги направим правилно

Известно е, че жените обичат с ушите си, а мъжете - с очите. В никакъв случай, обаче, не пренебрегвайте значението на думите в живота на мъжа. 

Думите, както знаем, могат да наранят, но могат и да вдъхновят. За умната жена комплиментът е един от основните инструменти за влияние върху половинката. В превод от френски комплимент означава поздрав, поздравление. В съвременната култура е прието да се използва като галантна похвала, поднесена с умение и такт. Добрият комплимент е изискан, свеж, оригинален. Всяка жена, която иска да е значима за мъжа до себе си, трябва да усвои хитрата наука за поднасяне на комплименти на мъжете.

Мъжът винаги се фокусира върху действието. Той приема казаното му буквално, т.е. всяка дума по негов адрес възприема като призив за действие. Заучени фрази и изтъркани комплименти изключително дразнят силния пол. За да направите впечатление и комплиментът ви да бъде чут, задължително трябва да имате реална основа за него и да бъдете искрени.
Жената е източник на подкрепа за мъжа. Вие сте неговата опора. Както се казва, той е главата, вие - шията. На кого да се довери ако не на вас? Не го нагрубявайте, това ще го нарани и ще разруши доверието помежду ви. Хвалете го искрено, изтъквайки най-добрите му качества, това ще го направи особено щастлив.

Мъжете се конкурират помежду си. За тях е крайно необходимо да бъдат най-добрите, най-най-незаменимите. Когато разберете какво е важно за него, в какво иска да бъде пръв (да има най-най-яката кола, да е най-добрият любовник, най-добрият приятел, най-добрият баща и т.н.), тогава започнете с комплиментите. Хвалете го често. Изтъквайте достойнствата му. Давайте му доказателства, ако виждате, че е неуверен. Ако например се гордее със своята фигура, казвайте му че се възхищавате на стройното му тяло, че обичате всяка част от него. Подчертайте колко красиви са ръцете му, мускулите му, раменете му.

Важно е също да запомните, че работата и сексуалността са най-важните теми за мъжете. С подобни комплименти трябва да сте особено внимателни. На комплимент: "Ти си най-секси от всички ", е възможно да ви запитат ревниво: "А ти с кого ме справняваш?". Затова по-добре пробвайте с "Така ме възбуждаш...." Изречен с подходящия тон (загадачно-интимен), комплиментът не само ще подчертае уникалността на мъжа до вас, но ще бъде чут и веднага изпълнен.

Жената може да дари с комплимент мъжа и без думи. Най-добрата похвала за мъжа е похвалата на жена му от неговите приятели. Покажете, че сте безупречно мила, красива, вежлива. Най-важно е, искрено да подчертавате верността към мъжа си - възхищение в очите, лека усмивка, нежен допир и чувство на дълбока благодарност за щастието, с което ви дарява. Нито един мъж няма да устои. Той е избрал най-добрата жена. Самочувствието му ще нарастне до небето веднага, а освен това, ще получи и одобрението на приятели и роднини, че е избрал точно вас.

Не хабете думи напразно. Комплиментите към мъжете трябва да са едва забележими, честни, задължително с основание и почертаващи конкретното му превъзходство над останалите в дадена област. Правилото е, че вместо критика и негативизъм, трябва да му вдъхвате увереност и да го убедите, че всичко е и ще бъде ОК. Че той е най-добрият. Тогава ще усетите, че животът ви се е изпълнил с повече топлина и любов.