Какво дразни мъжете?

Това е то, едните са от Марс, а другите - от Венера.

Едва ли има жена, който се съмнява, че мъжете са от друга планета. Много правила са изписани за това, какво трябва да правят жените, за да се харесат на силния пол. Тук ще прочетете някои от нещата, които дамите не трябва да правят. Или поне трябва да се опитат да не правят, ако искат да са спокойни и щастливи.

Жените мразят неразбирането, но всяка от тях периодично се сблъсква с неразбиране от страна на мъжете. За да си отговорим на въпроса какво дразни мъжете, първо трябва да сме наясно какво не обичат. И да не забравяме, разбира се, че те не говорят като жените и виждат всичко по различен начин.
Това е то, едните са от Марс, а другите - от Венера.

Мъжете не обичат да им се повтаря няколко пъти едно и също. Не питайте половинката си пет пъти, в продължение на час, кога ще отиде до магазина. Ако е казал, че днес ще закара колата ви до сервиза, не е нужно да му го напомняте. Мъжът обича да чувства, че сам е взел своето решение. Не го насилвайте и той ще направи всичко, от което се нуждаете.

Мъжете не обичат друг да се разпорежда с вещите им. Автомобилът, техниката, инструментите, парфюмите - са все предмети, с които трябва да се разпорежда само той, не вие. Не подреждайте дрехите му по цветове и дисковете му по азбучен ред. Това, което вие считате за удобно и правилно, в повечето случаи е неразбираемо, дори глупаво за него.

Мъжете не обичат да ги контролират. Не го проверявайте често, за да попитате какво прави, има ли работа, с какво е зает, обядвал ли е. Нищо не би подразнило мъжа повече от телефонен терор на всеки 15 минути. Ако иска да ви разкаже нещо, сам ще ви се обади. И колкото по-малко ограничавате свободата му, толкова повече той ще се стреми да споделя времето си с вас, а не в гаража или с приятели.

Мъжете не обичат да ги променят. Помнете, че сте го обикнали такъв, какъвто е. Тогава защо се опитвате да го научите да прибира грижливо вещите си или да да поставя чашата си на определено от вас място? Не се опитвайте да го превъзпитавате, не го упреквайте - това ще донесе само напрежение и излишни скандали.

Мъжете не обичат ненужни съвети. Не го съветвайте как да шофира или как да държи отверка, например. В противен случай, следващият път ще ви се наложи сами да завивате контактите или да отиде до офиса с градски транспорт. Повярвайте, мъжът прекрасно знае как и какво точно да направи. Майка му вече го е възпитала, във вас той иска да види любимата си, приятелката, но в никакъв случай - наставница.

Мъжете не обичат скандалджийки. Ако нещо не ви харесва, говорете спокойно. Крясъци и ръкомахания няма да ви направят по-убедителна, напротив - мъжът ще престане да ви приема на сериозно. Когато чувствате, че нервите ви са достигнали да краен предел, по-добре се усамотете някъде, успокойте се, а едва след това пристъпете към изясняване на отношенията.

Мъжете не обичат да им разказваме за минали връзки. Не говорете на любимия за това, колко щастлива сте била с бившия си и колко чудесен е бил той. Всеки мъж се чувства собственик и не му е приятно да чува, че неговото момиче е имало друг преди него. Ако искате да обсъдите нещо от миналато си, по-добре го направете с приятелки, а най-добре е, да го напишете на лист и да го изгорите.

Мили Дами, за да вървят добре отношенията ви с любимия, е нужно да полагате и усилия. Старайте се да разбирате мъжа до себе си и да му се доверявате и винаги ще бъдете спокойни и щастливи.