Общината плати тока на 13 служители на ВМЗ-Сопот

Работниците очакват заплатите си за септември в петък

Работниците от ВМЗ Сопот вече получиха аванс за октомври между 120 и 150 лв. В петък ще вземат заплатите си за септември. От общината пък са платила сметките на 13 служители на завода, чийто семейства са останали без ток заради натрупани дългове. Още утре електричеството ще им бъде възстановено, съобщи кметът на града.

След засегнатите е 52-годишната Айтен Ахмедова, която вече две седмици живее на тъмно. Парите от аванса й стигнали само да плати част от заемите и да купи малко хранителни продукти. Жената е вдовица и сама се грижи за голямата си дъщеря, която е с психично заболяване. Казва, че почти от три месеца не може да посрещне и най- елементарните си нужди и хладилникът е постоянно празен.

С аванса си купихме снощи кисело мляко, половин кило месо, половин пакет кайма, малко сирене и 5 яйца. Имам още пет лева в джоба. Ще отида да купя един фасул и това е, споделя Ахмедова. Отскоро при нея живее и малката и дъщеря заедно със съпруга си, който е без работа. Младото семейство очаква първата си рожба. Ям препечена филийка със сирене, понякога и сирене нямаме, само хляб, казва бременното момиче. Въпреки обещанието,че ще си получат парите стачката на оръжейниците продължава и утре, предава БНТ.