20 декември: От Игнажден, до Коледа

Слънце в Стрелец, Луна в Риби-Овен

Астрологична картина на деня - 19 декември

 

Ранните часове на деня вероятно ще бъдат спокойни и би било уместно да ги посветим на задълбочен размисъл и анализ на текущите ситуации в живота си. Това се налага поради няколко причини.

Първата от тях се изисква от фазата на Луната, която ни приканва да направим корекции в плановете и намеренията си, както и в методите за тяхното осъществяване, ако това е необходимо. Подобна необходимост е налична, ако те са се натъкнали пречки и препятствия, а усилията ни не срещат подкрепа от обстоятелствата. Липсата на резултат от действията ни пък, подсказва че вероятно те са неефективни и се налага на направим корекция в стратегията и средствата с които си служим.

Втората причина отново е подвластна на Лунното движение. В ранният преди обед нощната господарка активира енергията на новото начало, преминавайки в царството на Овена. А това означава обновление на обстоятелствата, нови планове, волеви и творчески импулси. Те ще имат изненадващ ефект и могат доста да променят надеждите, очакванията и дори целите ни през периода.Не бива да се стъписваме пред бързи и удачни промени и неочаквани възможности, защото те няма да изчакат продължителните ни размисли и със сигурност няма да се усмихнат на колебливите и нерешителните. Още във вечерните часове някои могат да се окажат с обновени и доста обещаващи перспективи за бъдещето си.

Тази тенденция е изключителен шанс за печелившите, тъй като третата причина е свързана с един по дългосрочен цикъл. Утре настъпва Зимното слънцестоене и ситуациите възникващи в този период се ще съхранят и ще се развиват в тенденция поне до пролетта. Добре би било да използваме тези благоприятни фактори за да внесем обновление в живота си и да подкрепим личните си цели и стремежи. Още по добре би било да се концентрираме както в собственото си житейско и духовно израстване, така и в постъпки, молитви и пожелания за повдигането на човешкия дух. Нашето Слънце се кани да проведе тридневна битка с мрака на нощта. И това няма нищо общо с ширещите , с цел подхранване на масовата параноя заплахи и манипулации за тридневен мрак. Всяка година за три дни  нощта е господарка и продължава повече от 9 часа, но в крайна сметка Светлината винаги пробива мрака, а денят започва да расте. От най-древни времена духовните общности извършват специални церемонии на този ден, подкрепяйки символичната битка на Слънцето и насочвайки човешкото съзнание към реализирането на висшите принципи на Вселената. Тази духовна традиция е вплетена и в нашия религиозен календар-именно в деня в който Светлината побеждава Мрака се ражда и Спасителя-Исус Христос. През тази година обаче този процес е сведен до знанието на всички хора по света и вече, надявам си никой няма оправдание, да не реагира в себе си поради незнание. Имаме невероятния шанс да излезем от оковите на страха и излъчим от себе си Слънчевите принципи - Любов, Истина, Мъдрост, Правда, Сила и Добродетелност. Искрено вярвам и знам, че ако повече хора участват в този процес, той-ще породи положителни изменения в реалността и това е начина по който всички ще се убедим че тя е такава каквато ние я създаваме с мислите, чувствата и делата си. Хармоничните небесни конфигурации обещават мощна подкрепа на този процес и напротив, принудителни корекции под формата на трудни политически и социални трансформации и катаклизми, целящи да освободят неизползваната енергия. Така че случващото се на 21 декември и след него е продукт на личната ни отговорност и вяра, и е крайно време всички да осъзнаем това.

 

Работа и бизнес

 

Днес е Игнажден. На Игнажден не се работи, но пък поверието гласи че прекрачилите прага са знамение за благополучието през идната година. На работодателите пожелавам добри постъпления и съвест, така че да не допуснат в офисите, магазините и производствените си бази недоволни от неизплатени заплати служители. На бизнесмените напомням, че неочаквано стечение на обстоятелствата може да ги подреди във ваша полза-струва си да рискувате и да излезете извън рамките на традиционните решения. А на всички, които са устремени към реализацията на своите професионални амбиции обръщам внимание, че сега е момента да привлечете интереса към себе си и да не пропускате възможност да демонстрирате професионализма си.

 

Здраве, хранене и красота

 

В организма също протичат мощни процеси на обмен и обновление, които се нуждаят от подкрепа чрез повече физическа активност. Бездействието днес е опасно както за здравето, така и за психиката. Полезно е също да консумирате повече течности и храни съдействащи освобождаването на шлаки и замърсявания.Това ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния.  Главата и осезателните органи са уязвими. Възможни са пристъпи на мигрена, които могат да се тушират с покой на
ума и сетивата.