Откриха затрупан автобус, пълен с хора

В Сунгурларе друг рейс с деца се блъснал, всички са добре

Автобус пълен с пътници е открит тази сутрин на един от третокласните пътища в община Айтос, съобщи кметът на Айтос - Васил Едрев. 

Рейсът е бил издирван, но не е мoгъл да бъде открит, тъй като заради силния вятър и обилните снеговалежи бързо е бил затрупан, почти до горе. В него са пътували близо 30 души, които веднага са били изведени, прегледани и транспортирани. Независимо от дългото време, което са  прекарали в снежния капан, всички те са в добро здравословно състояние, увери областният управител Константин Гребенаров.

Същевременно четири автомобила са закъсали, заради виелиците в пътния участък Бургас - Варна. В момента екипи на Пожарната и Гражданска защита помагат за извеждането им.
През нощта две родилки от сунгурларското село Чубра и село Гълъбец, община Поморие са били извозени до болница в Бургас от екипи на Гражданска защита. Въпреки затрудненията по придвижване до лечебното заведение и двете жени са в добро състояние.
Три автобуса, закъсали в района на село Баня, община Несебър, бяха изведени. Два от тях вече са в Бургас, а третият във Варна. В образувалата се колона е попаднала и линейка с тежко болен пациент. Жената е измъкната от снежния капан и извозена до най-близкото лечебно заведение в област Варна. 

Друг инцидент е станал късно снощи в град Сунгурларе. Там автобус с ученици се е блъснал в лека кола, заради големите поледици. Няма жертви и пострадали от инцидента. В общината учебните занятие днес и утре са отменени.