Затворени училища и села без ток в Поморийско

Заради усложнената обстановка тази сутрин в 7 ч. бе свикан Кризисния щаб

Пътищата Поморие - Бургас, Поморие -  Сл. Бряг и Поморие – Каменар до Каблешково са отворени, но трудно проходими.

Не се пропоръчват пътувания, ако не са крайно наложителни. Пътищата във вътрешността, между населените места, са затворени.

Всички училища и детски градини на територията на община Поморие, освен тези в Поморие и Каблешково, са затворени и днес там няма да се провеждат учебни занятия. След извършена проверка в училищата и детските градини се установи, че условията за обучение там са нормални, има парно, ток и вода и в тях няма да има прекъсване на учебния процес, информират от местната общинска администрация.

Иначе в Поморие пътната обстановка е нормална. Основните улици се почистват и опесъчават непрекъснато. Общината има готовност да достави основни хранителни продукти и лекарства на нуждаещи се, както и готовност за извозване на болни и родилки.

Всички кметове са по населените места и докладват на кмета на общината за обстановката на всеки кръгъл час. Проблем с ел. захранването има в няколко населени места на територията на община Поморие, но EVN уверяват, че екипите работят за максимално бързото отстраняване на аварията.

Телефони за информация и на които можете да подавате сигнали са: 112, 0596/22504 и 0596/24003 (дежурни гражданска защита), 0596/22004 и 0882420133 – Илиян Шишманов.

В пълна мобилизация са Пожарната, Полицията, ВиК, EVN, МБАЛ Поморие, Анхиало Авто, РТК и всички служители от общинската администрация.

От общината призовават гражданите да почистят снега и леда пред домовете и магазините си и не предприемат пътувания, ако не е необходимо.