Бедствалите родилки имат момиченца, добре са

Повече дежурни в Спешното по празниците

Двете родилки, докарани през нощта в болницата с Гражданска защита заради лошото време, са родили момиченца. Жените са в добро състояние.

"Не е имало усложнения, нито опасност за жените, макар да са пристигнали екстремно", съобщиха от МБАЛ.

Едната от родилките е от Гълъбец, на 35 години. Това й е второ раждане, има син на 20 години. 20-годишната жена от Сунгурларе пък стана майка за пръв път. 

Увеличават дежурните в Спешно отделение за празниците
В почивните дни от 22-и до 24-и декември и от 29-и декември до 1-и януари в Шокова зала ще дежурят по двама лекари. Терапевтичният кабинет в който също ще има дежурен лекар. 
Дежурни ще има и в Медицинския център на болницата "Свети Николай Чудотворец". 
По празниците, когато личните лекари почиват, пътят за получаване на спешна медицинска помощ е следният: При спешно състояние и опасност за живота се търси телефон 112. Оттам дежурните преценят дали да изпратят линейка.
Ако личните лекари на болните са сключили договор с Медицински център "Св. Николай Чудотворец", бургазлии могат да търсят помощ там със здравната си книжка. По преценка специалистите от медицинския център могат да ги насочат за приемане в болницата. Към момента половината от личните лекари в Бургас са сключили договор за заместване с МЦ "Св. Николай Чудотворец". Останалите или приемат пациентите си сами, или имат договори с други лечебни заведения.
Помощта на лекарите в Спешно отделение бургазлии могат да търсят и сами, ако преценят, че състоянието им е спешно и опасно за живота. Ако лекарите в Спешно отделение преценят, те ще бъдат приети в болницата.
По наблюдение на дежурните в Спешно отделение, ситуацията в момента е спокойна. Само трима пациенти със счупени крайници са потърсили помощта им.