85 чистят тротоари и подлези, 18 машини шетат по улиците

Банево без ток, учениците по домовете

85 работници са пръснати по тротоари и подлези да почистват натрупания снощи сняг ии да третират със сол. От сутринта се разчистват главните пешеходни улици, предстои с гребло да се обработят и малките пътни отсечки в комплексите, казаха от общината.

Дежурната техника на снегопочистващата фирма "Титан" е започнала да разпръсква сол и луга още от 16 ч. вчера. 

18-те машини на фирмата са обработили основните пътни артерии с над 176 тона луга и 150 тона сол.

Приоритетно са почистени шосета, по които се движи градският транспорт, както и пътищата към болниците и училищата. Пътен възел "Юг" е обработен със специален химикал и е отворен за движение.

"Имаме готовност да реагираме и при усложняване на обстановката в община Бургас", заяви кметът Димитър Николов. Осигурени са допълнителни количества сол, луга и обезледяващи химикали, с които могат да се третират надлезите, улиците и булевардите и при минус 20 градуса.

В кв. Банево училището и детската градина за затворени, тъй като от вчера вечерта в квартала няма ток. От EVN работят за отстраняването на повредата в мрежата си и възстановяване на ел. захранването. Междувременно от дружеството обявиха, че вече 50 селища са с възстановено захранване, още над 200 обаче все още са на тъмно.