Борисов и Станишев се захапаха. Кой прави лупинг за Белене?

Три пъти правиш първа копка за АЕЦ "Белене" и не подписваш за строителството, това какво е, пита премиерът

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли обвиненията в "лупинг" от страна на лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод позицията му за референдума за АЕЦ "Белене". Както е известно тази сутрин премиерът призова членовете на ГЕРБ да гласуват с "не" по време на националното допитване.

"Класическото определение за лупинг е - три пъти да направиш първа копка за АЕЦ "Белене" и да не подпишеш договора за строителството", отсече Борисов пред "Фокус", визирайки позицията на Тройната коалиция и правителството на Сергей Станишев.

Борисов още веднъж потвърди, че инструкциите за членовете на партия ГЕРБ за предстоящия референдум ще бъдат да гласуват с "не" на въпроса "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала".

Причината е, че всички разбирали, че става въпрос за АЕЦ "Белене", а ГЕРБ са категорично против изграждането на АЕЦ "Белене", обясни Борисов.

Извън референдума ние сме за изграждането на седми реактор на АЕЦ "Козлодуй", подчерта по-рано през деня пред ТВ 7 Борисов.

По-рано през деня от пресцентъра на БСП разпространиха коментара на лидера на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по темата.

"Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с НЕ на референдума означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване", коментира председателят на БСП.