Кръвната група определя менюто ни

Пържоли или овесени ядки? Зависи коя кръвна група сме

Хората все се чудят защо пазят диети, не ядат почти нищо, а качват килограми. Отговърът е лесен, защото "нищото" за едни е излишни килограми за други. Да, някои хора отслабват от мюсли, но други пълнеят от това. За някои е по-добре да заложат на пържолите, отколкото на лещата в борбата с килограми. Според много диетолози храната, която приемаме трябва да бъде съобразена с кръвната ни група.

Нулевата кръвна група трябва да наблягат на протеините. Най-добре ви понасят месото, рибата, плодовете и зеленчуците. Диетолозите съветват да се ограничавате откъм зърнени и бобови храни. Ако сте понатрупали някое излишно килце е добре да не ядете пшеница, царевица, леща, зеле, карфиол и брюкселско зеле. А за да свалите килограмите заложете а кафявите морски водорасли, морските дарове, броколите, червеното месо, къдравото зеле и черния дроб.

В менюто на група А е най-добре да присъстват зеленчуци, тофу, морски дарове и зърнени храни. За разлика от представителите на нулевата група при тези на група А месото не е добър избор, защото не им понася добре. Ако сте от тази кръвна група, ограничавайте и приема на кашу, фъстъци, чушки, картофи, зеле, гъби и маслини. Ако искате да отслабнете наблегнете на растително олио, соеви продукти, ананас и зеленчуци и задължително изключете млечните продукти, боба, месото и пшеницата.

За Б група никакво пилешко месо! Хапвайте млечни продукти, зърнени и бобови храни, плодове и зеленчуци. Ограничете се миди, синьо сирене, тестени изделия, маслини, тиква, домати и авокадо. Натрупали сте килограми? Не се притеснявайте, заредете се с зеленолистни зеленчуци, яйца и чай от сладък корен - това са вашите златни храни в борбата с килограмите. И както имате тях, имате и врагове - царевица, фъстъци, леща, елда, пшеница у сусам. Забравете за тях!

За група АБ месото и морските дарове са препоръчителни. В менюто е добре да пресъстват още млечни продукти, бобови храни, плодове, зърнени храни и зеленчуци. Избягвайте приема на миди, синьо сирене, хляб, банани, манго, портокали, кокосов орех, оцет, черен и бял пипер. Искате да отслабенете? Хапвайте повече тофу, ананас, кафяви морски водорасли и морски дарове и млечни продукти и изключете от менюто червено месо, боб, царевица, елда и семки.

Не трябва да забравяме, че всеки организъм е уникален и когато искаме да предприемем голяма крачка в промяната на хранителния ни режим е най-добре да се консултираме с диетолог и експерт по храненето.