Едни лъскат имидж с "Хохегер", а други градят!

Парите на българския данъкоплатец трябва да се харчат разумно, отчете Цветанов

Парите на българските данъкоплатци са били харчени много неразумно през годините на управление на Тройната коалиция, заяви при посещението си в Казанлък вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той припомни на журналистите случая "Хохегер" и изрази учудване от факта, че медиите спряха да говорят за това.

"Милион и половина евро са отишли да се лъска имиджът на предишния кабинет, 500 хил. евро са се върнали към приятелката и спътница в живота на бившия премиер Станишев", заяви Цветанов и даде пример с пожарната в Казанлък, където от 2006 година огнеборците работят в лоши условия.

"Сумата, която е заделена за тази пожарна в града, е на стойност 2,8 млн. лева. Няма по-хубав имидж от това", подчерта Цветанов, който направи първа копка на новата пожарна в града на розите.

"Ето това са нещата, които трябва да се правят, за да се харчат парите на българския данъкоплатец разумно", каза Цветанов.

Вътрешният министър коментира и присъдата, която получи футболната легенда Йордан Лечков като бивш кмет на Сливен.

"Всеки, който нарушава закона и когато съдът се е поизнесъл, получава заслуженото, ние трябва да се съобразим с решенията на съда", посочи вицепремиерът.

Цветанов добави, че всеки един, който управлява пари на българския данъкоплатец, трябва да знае, че те трябва да бъдат разходвани законово, разумно и целесъобразно.