Стратегията за ВМЗ - готова утре

До 10 дни дават на работниците заплатите за декември

До 17:00 часа утре визията за оздравяване и преструктуриране на ВМЗ - Сопот трябва да бъде представена на партньорите в тристранния съвет. Това обяви директорът на оръжейния комплекс Иван Стоенчев.

Ние ще преструктурираме предприятието в рамките на нашите цехове. Където има дублиращи мощности, ще бъдат закрити дейностите, които не носят приходи на дружеството, а само разходи. Въпросът е, че имаме договори с дружеството, но за жалост сумите не достигат за изхранването и заплатите на хората при нас. На края на месеца ще се изплаща заплата за декември, уточни още Стоенчев по БНР.

От своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви: Очакваме да видим предложението за оздравителна програма, което енергийния министър Делян Добрев, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и ръководството поеха като ангажимент към нас през миналата седмица. Всички са наясно, че трябва да има оптимизация на персонала. Димитров подчерта, че няма да се съгласят да се „режат” хора без да има ясна визия за спасяване на предприятието, предава КРОСС.