Прокуратурата погва и биячите на Октай

За Енимехмедов е по-безопасно в ареста, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов

Има основание да се търси отговорност от биячите на 25-годишния Октай Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган по време на националната конференция на ДПС в събота, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Те са му нанасяли телесни увреждания, след като той е бил обезвреден и тече проверка на прокуратурата по случая за това кой точно е нанасял ударите и е участвал в побоя, уточни той пред БНР.

Никой не е имунизиран от наказателно преследване и когато е извършил нарушение, трябва да бъде санкциониран, категоричен е Сарафов.

Прокурорът потвърди, че с този пистолет не може да се убие човек, с тези патрони също не може да се убие човек, и затова не може да се говори за опит за убийство.

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на 25-годишния Октай Енимехмедов утре преди обяд, като според Сарафов освен да не се да не се укрие и да извърши друго престъпление, така и за личната сигурност на Октай.

"Лично според мен за него е по-добре да остане в ареста", заяви заместник главният прокурор.

Енимехмедов засега не е давал показания, не е минавал през детектор на лъжата и засега информацията на прокуратурата е от психолозите на МВР.