Facebook погна "делегатите побойници" (СНИМКИ)

В социалната мрежа бранят Октай Енимехмедов, искат съд за биячите му

Реч. Оттегляне. Нападение. Паника. Ужас. Това втрещи за часове България в обедните часове на уж спокойната събота. Дързък мъж опря пистолет в лидера на ДПС Ахмед Доган и аха-аха да вземе да го гръмне. Хепи енд – не успя!

Социалните мрежи обаче веднага подхванаха темата и дори човек да не следи новини и да не гледа телeвизия  - нямаше как да не разбере, че нещо се беше случило.

Съвсем логично повечето потребители във Facebook оцениха по достойнство бойното майсторство на Ахмед Доган, който като истински Джеймс Бонд отблъсна атаката на разярения хулиган от Бургас. Минути след нападението в социалната мрежа вече циркулираше снимка монтаж на лидера на ДПС с награда Оскар за най-добра мъжка роля.

Как обаче реагираха хората в социалната мрежа, където всеки може да изрази и сподели своята позиция? Само за ден след нападението бяха създадени близо 10 групи с искане за съд на делегатите, пребили с шутове и ритници Октай Енимехмедов.

В най-голямата близо 7 000 души са се присъединили към събитието "Съд за "делегатите" пребили Октай Енимехмедов", като над 6 200 души са се подписали и в специална интернет подписка с искането за повдигане на обвинения на агресивните делегати.

Освен това от групата планират и протест пред Народното събрание на 26 януари, събота.
"Делегатите побойници - да положат общественополезен труд, поне 2 години, я що улици има за метене. Нито са немощни, нито са измършавели, а имат сили и са добре охранени", споделя участник в групата.

Друг допълва: "Що за идиоти, ок извършил е престъпление извършил, има си закон, нали сме европейска страна, какви са тия селски побоища та да ги гледат и децата да се учат... Съд за побойниците!!!!!"

Макар и по-малобройни, не липсват и групи, които категорично подкрепят действията на Октай Енимехмедов. Близо 600 души са харесали младия бургазлия като публична фигура в социалната мрежа.

"Български турци зад Октай Енимехмедов: Кураж!

Те изразяват симпатии към семейството на бургазлията, който на 19 януари насочи газов пистолет в лицето на Ахмед Доган по време на Националната конференция на ДПС в НДК, след което беше нападнат от делегатите.

"Зад теб има много турци в БГ, които не са доволни от режима на ДПС и управниците им! Желая ти бързо възстановяване", "Кураж", "С теб сме!" са част от поместените коментари.

Във Facebook са създадени още групи като "Октай Енимехмедов човекът защитил България", "В защита на Октай Енимехмедов", "В защита на героя Октай Енимехмедов" и др.