Бияч на Октай се навъртал край ареста, твърди Метин

Какво правеше той там, чуди се братът на нападателя на Доган

"Днес (бел.ред. вчера) в ранният следобед случайно или не, по време на делото срещу брат ми, аз бях пред ареста и видях човек който се представи на дежурния - "Танер Али". Какво правеше той там? Какви ли планове се кроят?".

Това твърди в социалната мрежа Facebook братът на Октай Енимехмедов – Метин, който поведе истинска онлайн борба срещу биячите на брат му.

Точно кметът на Антоново Танер Али е един от агресивните делегати, които тръгнаха да се саморазправят с нападателя на Ахмед Доган и го обсипаха с ритници.

В своя профил Метин е пуснал и думите на своя брат пред Софийския районен съд,  в които той твърди, че не е искал да убива Доган, а само да го сплаши.

Същевременно все още не е ясно, дали насроченият в интернет за 26 януари протест с искане за съд на делегатите, пребили Октай Енимехмедов, ще се състои.

Причината е, че датата е ден за размисъл преди референдума в неделя и е възможно Столична община да не разреши провеждането му.

Ако не бъде получено разрешение митингът вероятно ще се проведе следващата събота, 2 февруари.

"До следващата събота обаче, нека не останем безучастни и всеки сложи българското знаме на дома си в знак на протест!", призовават във Facebook.