Погребват разстреляното семейство

Полагат телата на четиримата в родното място на бащата-убиец

Погребението на четиримата от семейство Тепавичарови, открити мъртви в понеделник в Пловдив, ще е днес от 14 часа на гробището в Нареченски бани. Телата на Георги, 29-годишната му съпруга Николина и двете им момченца - на 9 и 4 години ще бъдат положени заедно в родното място на бащата-убиец. Поклонението пред паметта им започна по обед в Културния дом на курортното селище.

Потресаващото убийство бе извършено вечерта в петък срещу събота.

От готовите експертизи вече стана ясно, че по ръцете на бащата има барутни частици, а по пръстите на останалите няма такива. Било е стреляно в упор с по един куршум, най-вероятно в главите. Балистичната експертиза също доказва, че е използван личният пистолет на Георги Тепавичаров.

Той е стрелял 4 пъти. Първият куршум е бил за съпругата му. Вторият и третият са умъртвили децата. Четвъртият е бил за него. Николина и малките са застреляни докато спят.

Жената е открита на леглото в спалнята. Момченцата и бащата са били в детската стая.

По-късно стана ясно, че семейството е натрупало солидни дългови към няколко финнсови институции заради кредит от над 200 хил. лева и финансовият мотив за убийството взе превес.

Това, че Георги е прехвърлил семейната си кола и притежаваната от него собственост на брат си преди около седмица, наведе криминалистите на мисълта, че мъжът е планирал убийството внимателно.