Майката на Лазар Колев: Лъжци долни, попиляхте ми детето

Пловдивският апелативен съд даде нов ход на делото "Белнейски"

Магистратите от Пловдивския апелативен съд отново дадоха ход на знаковото дело за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски, предаде репортер на Plovdivutre.

В залата днес сутринта обаче не се появиха двама от основните свидетели, посочени от защитата на Лазар Колев. Единият не бе в залата, тъй като в момента излежава присъда, а другият е в чужбина и се очаква да се завърне до 20 дни в страната.

Прокурорите поискаха те да бъдат заличени като свидетели, но за адвокатите на обвиняемия те са ключови фигури, тъй като според тях точно техните показания ще преобърнат делото.

Свидетелски показания пък изкараха майката на Лазар Колев – Мариана, извън контрол.

Гневният изблик на жената бе предизвикан от показанията на следовател от Национална следствена служба (НСС).

В момента, в който Красимир Николов разказваше за свидетеля, пред който Колев е разкрил за убийството и за това, че разговорът между двамата е трябвало да бъде записан, но по някаква причина записът не е станал, Лазар Колев избухна с думите "Стига сте лъгали".

Това повлече и гневът на майка му, която се обърна към магистратите с думите "Лъжци долни, попиляхте ми детето, 5 години разигравате циркове, разигравате нас, разигравате тези хора", посочвайки родителите на убитите момичета.

Съдията нареди Мариана да напусне незабавно залата с предупреждението, че ако продължи, то ще бъде обвинена в хулиганство. "Не ми пука", заяви само майката на Лазар.

В момента разпитът на свидетелите продължава при закрити врата.

Делото е образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев. С присъдата на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен, Лазар получи "доживотен затвор без замяна". Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 год. е изнасилил, блудствал и умишлено убил по особено жесток и мъчителен начин сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за морални вреди от 400 000 лв.

За връщане на казуса настоя и майката на убитите девойки Фани Белнейска.

Очаквайте подробности!