Мистериозни свидетели обръщат делото Белнейски? (СНИМКИ)

Лазар Колев твърди, че Иширковеца писал в таен тефтер "признанията му" докато били в ареста

Пловдивският апелативен съд отложи делото по случая "Белнейски" за 19 феверуари. Причината бе неявяването на двамата свидетели на защитата на Лазар Колев в залата днес. Магистратите отпуснаха на адвокатите на единствения обвиняем по делото Лазар Колев срок до 4 февруари да посочат имената на свидетелите си. До идния понеделник защитниците трябва да посочат също и делата, които ще бъдат приложени.

Преди края на заседанието адвокат Марковски поиска очна ставка между свидетеля Владимир Славов – Иширковеца и Лазар Колев. Самият Колев пък бе категоричен пред съда, че твърденията на Славов са неверни. По думите на  Колев докато с Иширковеца са лежали заедно в следствието последният се е държал странно.

Владимир Славов потвърди, че за втори път се е срещнал с Лазар Колев през 2009 година в Националната следствена служба.  Там Лазар му разказал за убийството. "Разговорът беше в началото на престоя ми в следствието. Имаше ми доверие, защото съм му правил специални услуги", каза той. Славов разказа, че Лазар му признал, че правил анален секс с по-малката сестра от девойките - Христина. Съжалявал, че бил пиян същата вечер. "Беше убеден, че ако не бил пиян не би извършил такова нещо", добави Иширковеца. Нещата се объркали, когато Колев пак поискла анален контакт от момичето, а то се уплашило. По това време обаче Славов не знае къде била откарана другата сестра. По нататък разпитът за самите убийства на ключовия свидетел продължи при закрити врата.

Днес магистратите от Пловдивския апелативен съд подновиха знаковото дело за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски.

В залата днес сутринта обаче не се появиха двама от основните свидетели, посочени от защитата на Лазар Колев. Единият не бе в залата, тъй като в момента излежава присъда, а другият е в чужбина и се очаква да се завърне до 20 дни в страната.

Свидетелски показания изкараха майката на Лазар Колев – Мариана, извън контрол.

Гневният изблик на жената бе предизвикан от показанията на следовател от НСА.

В момента, в който Красимир Николов разказваше за свидетеля, пред който Колев е разкрил за убийството и за това, че разговорът между двамата е трябвало да бъде записан, но по някаква причина записът не е станал, Лазар Колев избухна с думите "Стига сте лъгали". Това повлече и гневът на майка му, която се обърна към магистратите с думите "Лъжци долни, попиляхте ми детето, 5 години разигравате циркове, разигравате нас, разигравате тези хора", посочвайки родителите на убитите момичета.

Съдията нареди Мариана да напусне незабавно залата с предупреждението, че ако продължи, то ще бъде обвинена в хулиганство. "Не ми пука", заяви само майката на Лазар.

Делото бе образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев. С присъдата на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен, Лазар получи "доживотен затвор без замяна". Той е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 год. е изнасилил, блудствал и умишлено убил по особено жесток и мъчителен начин сестрите Росица и Христина Белнейски. Осъден е да заплати на родителите им обезщетение за морални вреди от 400 000 лв.

За връщане на казуса настоя и майката на убитите девойки Фани Белнейска.