20 г. решетки поискаха за бруталното убийство на Кръстина от Българово

42-годишният овчар, с който живеела на семейни начала я преби до смърт през лятото на 2012 г.

20 г. решетки поиска държавното обвинение за 42-годишния Ганчо Маринов от Българово, който през лятото на 2012 г. брутално преби 33-годишната Кръстина Димитрова, с която живеел на семейни начала.

Според прокуратурата убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. 42-годишният Ганчо Маринов се черпел редовно, а приятелката си ползвал за боксова круша. Освен това налитал и на роднини и близки, пребивал и предишните си две приятелки. Кръстина обаче го търпяла, защото го обичала.

Самата тя бе описана от прокурора като тиха и спокойна жена. След поредния запой Ганчо отново решил да си излее гнева, но този път агресията му била по-силна от всякога. Според обвинението мъжът нанесъл множество удари с юмрук в лицето на Кръстина. След поредния бич тя паднала на земята, а той продължил да я налага с ритници в цялото тяло. Накрая я оставил да лежи безжизнена на земята.

4 часа по-късно, когато поизтрезнял Ганчо извикал бърза помощ, но медиците само констатирали смъртта на младата жена.

В хода на следствието стана ясно, че това не е първата проява на агресия на 42-годишния овчар. Той почти осакатил с брадва Кръстина докато жената била бременна със сина им. 

Днес детето е живо и здраво и настанено в държавна институция.

Малкият Гошко е в Дома за медикосоциални грижи, където майката го оставя малко след раждането му. До ден днешен никой не го е потърсил, нито нейните родители, нито Ганчо, който дори не го е припознал за свой син, каза пред Burgasutre директорът на институцията - Пепа Ралчева.

Днес обаче защитата на Ганчо входира молба, с която убиецът настоява за бащинство. Това естествено може да реши само държавната институция, но съдът намери това искане на Маринов за меко казано "екзотично".

В хода на съдебното заседание бяха конституирани като граждански ищци родителите на покойната жена и синът й, на който бе назначен особен защитник. Причината за това е, че детето е на година и половина и единствен негов законен настойник е директорът на дома.

Близките на убитата поискаха 100 хил. лв. кръвнина, а представляващият детето 70 хил. лв. за претърпени неимуществени вреди. 

Процесът се проведе по съкратеното производство по настояване на защитата на Маринов, но самият той в последните си думи към съда заяви, че не е искал да убива Кръстина.

"Не съм я ритал. Ударих я, видях я че пада и я оставих", каза овчарят пред съдебния състав и помоли съдът да бъде снизходителен в решението си.  Присъдата ще стане ясна в 14 часа днес.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"