Тодор Петков дава жар на “Пловдив 2019”

Целта ни е максимално добър екип, заяви Стефан Стоянов

Тодор Петков гори за каузата Пловдив да стане културна столица на Европа. Това заяви зам.-кметът Стефан Стоянов пред Plovdivutre.bg преди извънредното заседание на Общинския съвет, което трябва да избере представителя на левицата за почетен председател на фондация “Пловдив 2019”.

Досега беше свършена много работа. Има обаче още какво да се желае. Искаме да изградим истински добър екип. Търсим нови хора, които да вдигнат нивото. Господин Петков е бивш кмет и областен управител, известна личност с обществено влияние, авторитет, активна обществена позиция и ангажимент към културата. С избирането си Петков става и член на Управителния съвет на фондацията, където всъщност се върши реалната работа. Неговият опит ще е много полезен, посочи зам.-кметът.

От два месеца работим по попълването на формуляра за кандидатстване. Надяваме се до края на март да сме готови. Крайният срок за предаване на апликацията, която се състои от 80 страници, е октомври тази година, съобщи още Стоянов.

Извънредната сесия на местния парламент, посветена на дейността на фондация “Пловдив 2019”, бе свикана по инициатива на съветниците от БСП. Те получиха подкрепата от техните колеги от опозицията. Досега в структурите на фондацията не е имало длъжност почетен председател. Освен това старейшините трябва да гласуват отчет за свършеното от организацията през миналата година и да одобрят план за предстоящите 11 месеца. Наред с това ще бъдат добавени и нови имена към списъка с над 70 известни личности, които подкрепят града ни за културна столица на Европа.