Гастарбайтерите ни – трън в очите и на германците

Нова атака срещу българските имигранти, този път от Германия

Германски градове предупредиха, че приток на български и румънски икономически имигранти ще им струва скъпо и ще постави в опасност "социалния мир".
 
Германската асоциация на градовете посочва в свой доклад проблемите с нелегално работещи в страната имигранти и ученици, които не говорят немски. Според тях престъпността рязко се е повишила след пристигането на имигрантите.

Гастарбайтерите от България и Румъния в Берлин, Хамбург, Дортмунд и Хановер е нараснала шест пъти от 2006 г. насам и властите в градовете казват, че не могат да се справят. В доклада се отбелязва, че градовете са изправени пред "значителни разходи в резултат на миграцията, продиктувана от бедността". Властите призовават канцлера Ангела Меркел да им предостави финансова помощ, за да се справят с натиска, на който ги е подложила миграцията. "Социалният баланс и социалният мир са изключително застрашени", се казва в доклада.

90 000 българи и 159 000 румънци вече живеят в Германия, но, подобно на Великобритания, те нямат право да работят законно до 1 януари, освен ако не се обявят за самонаети лица, отбелязва. Предупреждението идва на фона на страховете във Великобритания, че десетки хиляди румънци и българи ще пристигат в страната всяка година след отпадането на официалните ограничения за броя на нискоквалифицираните работници от двете страни идната година.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"