Не сме си изсмукали "Хизбулла" от пръстите, гневи се Бойко

Премиерът отвърна на нападките от страна на БСП

Информацията за "Хизбулла" не сме си я изсмукали от пръстите. Това каза премиерът Бойко Борисов, като отхвърли твърденията на БСП, че България е признала под натиск за съпричастност на "Хизбулла" към атентата в Бургас.

"Основен акцент от посещението в САЩ бяха теми от взаимен интерес. Потвърдих интереса на България в проекта "Набуко". Съгласихме се, че оперативното сътрудничество в борбата срещу престъпността е изключително важно. Президентът Барак Обама обяви България като стабилен партньор", заяви премиерът.

Борисов допълни, че председателят на ЕП Мартин Шулц е похвалил България за разследването, а много други държави единодушно определиха българското разследване като добро.

"За вас това е лошо. Може действително някога да е имало натиск и това знаете от собствен опит, защото след посещението на Сергей Станишев в САЩ, той не е подписал "Белене", за което аз много му благодаря", каза още премиерът.
"Защо вие обиждате "Хизбулла"? Защото, ако вие считате, че това е организация, която ще ни отговори с терористичен акт, защото сме посочили, това би било тежка обида за тях. Ако вие се страхувате от терористичен акт, това означава, че тази организация има тези възможности и аз на тяхно място, щях да реагирам много остро. Изпратили сме всичките си поръчки до ливанското правителство. Ливанският премиер ни е обещал пълно съдействие", заяви министър-председателят.