Бургазлии с тъпан и възрожденски песни на протеста за тока

Във фейса призовават повече хора да се влеят в редиците на софиянци на големия протест в неделя

Възрожденски песни и тъпан, които да повдигат духа на бургазлии, са част от предложенията на потребители в социалната мрежа за протеста срещу сметките за ток в неделя.

"Аз искам да пеем. Нямате ли приятели музиканти? И един тъпан ще свърши работа. Защо не правим и шествие? Колко километра минават варненци. Няма значение, че сме малко. Хората, които излизаме, сме нещастни и отчаяни от системата, нека си повярваме, нека си вдъхваме надежда и сили и даваме идеи - после какво, после накъде и как... Спомнете си, че Левски единствен не е желаел просто Освобождението на България, той е гледал отвъд свободата, имал е в главата си ясна представа и план. Тогава хората не разбирали идеите му, а сега дорасли ли сме?", пише Диана Калъчева на официалната страница на събитието във фейсбук.

Организаторите призовават все повече хора да излязат на улицата и да изразят гражданската си позиция на мирен протест, лишен от политическа пропаганда. Тези, които имат възможност пък, да се влеят в редиците на софиянци за големия протест в неделя.

а организираме група от Бургас и да отидем до София, за да се присъединим към останалите протестиращи там, където се решават нещата", пише един от организаторите.

За Бургас също остава неделен протест, който отново ще е от 11 ч. пред централата на EVN на "Александровска". До момента над 2100 души във фейса са заявили, че ще присъстват.