Спри набезите на EVN, подпиши петицията ни!

Социалната БЕЗотговорност на монополистите изкарва хиляди на улицата всеки ден, събудете се, зоват във Facebook

Непрестанните набези на монополиста EVN и абсурдната политика вече са нетърпими и непосилни за никого.

Смачканите клиенти на дружеството подемат онлайн петиция, с която се борят за свободата да изберат кое ЕРП да им доставя ток.

За да спрат веднъж завинаги безумията на монополното дружество на Facebook страницата  evn.out of bg, създадена от колегите ни от Plovdivutre.bg и подкрепена от екипа на Burgasutre.bg, стартира петиция срещу монопола, която ще бъде предадена на компетентните органи!

Манифестът има елементарни искания, които в страна членка на ЕС не би трябвало да бъдат трудни за изпълнение:

Граждански контрол върху дейността на EVN, свобода на избора на доставчика на ток и независим контрол върху измервателните уреди. Не бъди безучастен подпиши се ТУК.

Десетки са скандални историии, които изкарахме на бял свят. Като тази за безнесмена, който се обесил заради EVN. Първи Plovdivutre.bg писа, че шефът на дружеството у нас взема 100 000 заплата на месец. Както и за съмненията за манипулиране на електромерите от разстояние.

254 лв. ток за отчетен период от 1 декември до 3 януари!

Пенсионерка, която живее сама и стои на студено, за да прави икономии, изведнъж се оказва със сметка от 120 лв.!

"Случаите са стотици. Всички са сходни. Същият отчетен период, същата цена на тока, а фактурата двойна или тройна. Бургазлии, пловдивчани, вие доволни ли сте от сметката си за ток, събудете се!", подпишете се ТУК, зоват във фейсбук.

Неадекватните предложения на компанията да се плащат космическите фактури разсрочено, вместо да се преизчислят и да се проверят за грешки предизвикаха масово недоволство и изкараха хиляди протестиращи по улиците в редица градове.

Вместо да обърнат внимание на хилядите недоволни, както би трябвало да постъпи всяка социално отговорна компания, от дружеството се скриха зад оправданията за голям отчетен период, ниски температури, голямо потребление и постъпиха за пореден път като една социалнно БЕЗотговорна компания, която нехае за изрядните платци, които дават последните си стотинки, за да се издължат.

Ето и пълните искания на петицията:

1.Ние, долуподписаните граждани сме срещу монопола на електроразпределителното дружество EVN и искаме свобода на избора на доставчик на ток.
2.Изразяваме недоволството си от високите цени на тока, завишените сметки, лошото обслужване и злоупотреба с пазарното надмощие, което има EVN.
3. Искаме подписването на обществен договор с EVN и граждански контрол върху дейността му.
4. Искаме законодателна промяна за възможност на потребителите да осъществяват независим контрол върху измервателните уреди.