Сокола отвръща с дело за клевета

Обмислял да съди Генерала и за насаждане на етническа омраза

Ахмед Доган обмислял с адвокатите си дали да не заведе дело за клевета и разпалване на етническа омраза срещу Бойко Борисов. Това съобщиха за "Стандарт" източници от ДПС.

Веднага след бомбата, която Генерала хвърли - че Сокола го е "поръчал", депутатите от движението бурно се възмутили.

В централата пък коментирали, че Борисов сам се е вкарал в капан, защото няма да може да докаже твърдението си пред Темида. От ДПС официално нито потвърдиха, нито отрекоха информацията за ответен съдебен удар.
Новият лидер на ДПС Лютви Местан остро възрази срещу обвинението на Борисов. Той напомни, че при падането на комунизма западни анализатори са очаквали и в България да се леят реки от кръв, както в бивша Югославия. А Доган е бил архитектът на етническия модел в страната. "Възразявам партията, създадена от него, да бъде въвличана в такъв конфликт", добави Местан. Той увери, че избирателите на ДПС ще са "на висотата на гражданската си съвест". Спокойната среда е вашият ужас за изборите, защото в нея ще ги загубите, добави Местан. "Вместо танкове доведохте трактори. ГЕРБ е част от грозната политическа история на България", завърши емоционалната си реч Местан.