Бургаски кръчмари пуснаха салата "Токов удар" за 50 ст.

Енергийното предястие смайва не само с цена, но и със съдържание

Протестите срещу високите цени на тока вдъхновиха бургаски кръчмари. Те включиха в менюто си ново енергийно предястие. То се предлага на символичната цена от 50 ст. и носи оригиналното наименование – салата "Токов удар”.

Съдържанието на салатата е микс от богати на витамини моркови, ябълки, портокал, сусам и лимонов дресинг.

Истинската изненада обаче идва след като получите сметката и видите, че сумата за енергийния микс е  набъбнала до 2.99 лeва. .. но и затова си има обяснение! Собственикът е формирал ценообразуването по странната методика на ЕVN с огромна доза самоирония, в същото време обаче е на лице и желязна логика.

“В менюто действително цената на салатата е 50 стотинки. Но след това прибавяме 1 лев такса “поливане на моркови” и 50 стотинки такса “наточване на ножове”. Имаме още 40 ст. добавка за пренасяне на салатата от кухнята до масата на клиента, след това 20 ст. начисление за оригинална рецепта и още 39 стотинки за загуби на продукти при приготвянето! Всичко е просто и елементарно – както процедират енергийните монополисти”, обяснява управителят на бургаския ресторант Яна Василева.

Идеята се ражда, след като ЕVN обяснили, че токът всъщност е евтин, но допълнителните такси “надуват” сметките. По този нестандартен начин от бранша изразява подкрепата към всенародния протест срещу високите сметки за ток.