Kmeta.bg дава 6 хил. лева за Ролекса на дядо Николай

Часовникът ще бъде подарен на абитуриент по повод Деня на славянската писменост и култура 24 май

Kmeta.bg  дава 6000 лева, за да  купи  златния часовник  на Пловдивския митрополит Николай.  По този начин Порталът на българските общини иска да подпомогне църковното настоятелство на храма „Св.Марина” да плати сметката си за ток от близо 3000 лева.

Тъй като сумата е непосилна за църковното настоятелство, имаше реална опасност храмът да остана на тъмно. Служители на EVN дори поискаха да свалят бушоните още в понеделник. Затова и пловдивският митрополит Николай реши да дари една от малкото си лични вещи, която да бъде продадена и с парите да се плати тока.

 „Златният часовник ще бъде   подарен на български абитуриент,  а  кой да бъде той трябва да определят  колегите журналисти”, заяви изпълнителният директор  на kmeta.bg  Боян Томов. „Медиите са силата, която трябва да е ангажирана с  добри и обществено полезни каузи, затова ще поканим представители на  големите национални медии – Бтв, НОВА, ТВ7, БНТ, вестниците „Стандарт”, „24  часа, „Труд”, „Монитор” „Телеграф”, БГНЕС,  БТА,  Фокус, Дарик радио , Блиц  и др., заедно с кметове на български общини, за да определим името на зрелостника, който ще получи златния часовник”, каза още г-н Томов, цитиран от електронната медия.