Бургаските медици зад БЛС, но без външни изяви

Д-р Горанов: Лекарите в града нямат уговорка да излизат на протест засега

Бургаските медици няма да излизат на протести на улицата, но ще продължат да очакват отговор на своите искания, заставайки категорично зад Български лекарски съюз и Сдружението на общински, дъжавни и частни болници в града. Това сподели д-р Антон Горанов, който е председател на лекарската колегия към БЛС. 

"След като изпратихме миналата седмица официалното си писмо с искания, като част от БЛС, ние специално в Бургас не сме правили уговорки за протести пред сградата на касата. Никой не е инициирал такива. Нашата работа е да се грижим за пациентите и това ще правим, а за ефективни стачни действия и дума не може да става. Това означава да ощетим още повече гражданите", обясни за Burgasutre д-р Горанов.

Въпреки, че няма да излизат на улицата лекарите продължават да държат на исканията, включващи оставката на шефа на НЗОК - д-р Пламен Цеков, връщане на миналогодишната методика на плащане за болнична помощ, промяна в методиката регулативните стандарти за доболнична помощ, промяна в законодателството и връщане на автономията на НЗОК.