Обществениците аут от Президенството

Протестиращите напуснаха съвета при Плевнелиев

Представителите на протестиращите напуснаха заседанието при президента, на което се водят консултации за създаването на Обществен съвет.

Те припомниха част от исканията си пред Росен Плевнелиев и както бяха обещали, станаха и напуснаха съвета.

"Участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство", заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на заседанието, но това не попречи на хората да напуснат местата си около кръглата маса на "Дондуков" 2.

"Няма да седим на една маса с тези, срещу които се борим. Излизаме, за да се борим до край", заяви пред вратите на Президентството Ангел Славчев.

След излизането им, той изчете цялата декларация с исканията на протестиращите. Сред тях е да не се разпуска парламентът и да има програмно правителство. Той повтори на няколко пъти, че няма да предадат народа и призова за участие в националния протест в неделя.

"Кое от нашите искания досега е изпълнено", попитаха протестиращите.

Bulgariautre.bg припомня, че за участие в консултациите от протестиращите бяха поканени: Янко Петров, Мариана Христова, Ангел Славчев, Янко Андреев, Дончо Дудев, Людмила Манова, Георги Арсов, Светлин Тачев, Иван Петров, Ангел Георгиев – Националното представителство на Студентските съвети.

Преди началото на заседанието обаче, пред сградата на Президентството се събраха десетки граждани, за да се оплачат от това, че не виждат легитимни техни представители сред поканените за участие.

Една част от тях се насочиха и към администрацията на "Дондуков" 2 с жалби в ръце и настояват президента да преразгледа решението си и да включи истинските представители на протестиращите в Обществения съвет, видя репортер на Bulgariautre.bg.

Част от недоволството им бе насочено и към участието на лица като Огнян Донев и Антоний Гълъбов.