Нямало заплахи срещу семейството на Брендо

Банев и семейството му дори не движели с охрана

Брендо не се е страхувал за живота си, а семейството му никога не е имало лична охрана. Това заяви по "Дарик" адвокатът на Евелин Банев Ина Лулчева.

"Нямам информация да е имало заплахи нито срещу Банев, нито срещу семейството му. Той от една година е задържан. Спомняте си кой каза, че затворът бил най-сигурното място", сопълни юристката, визирайки думите на вицепремиера в оставка Цветан Цветанов.

Лулчева защитава Брендо от няколко години и казва, че никога не е движел с охрана, нито съпругата или децата му. Не е споделял, че се страхува за живота си в затвора.

"Аз съм го виждала, докато беше в България. Не ми е известно да е имал такива притеснения. Семейството на Брендо няма лична охрана", повтори тя.

Тя обясни, че не се е чувала с клиента си по повод отвличането на дъщеря му, тъй като в момента Банев е в затвора в Италия, където е подсъдим по дело за трафик на наркотици.

Лулчева добави, че е силно изненадана от липсата на коментар до този час на някой от полицията или прокуратурата.

"Обикновено като има някакво такова събитие, имаме много лица, които се появяват от полиция и прокуратура да коментират. Сега няма никой. Надявам се, че няма да се жертва едно дете в името на някакви други битки. Детето трябва да се постави над много събития", каза тя.

На въпрос върнаха ли се "Наглите" на терен, Лулчева отговори, че не са си отивали.

"В момента не е безвластие. Ние имаме правителство, което е на власт, то е в оставка, но то е на власт и то ни дължи тази власт, и има отговорност към нас, защото това, че са подали оставка, не означава, че могат обидено да погледнат и да кажат няма повече да ви обръщаме внимание, защото не ни харесвате достатъчно", настоя тя.