Кой се пробва да орезили протеста?

Няма млади хора край палатковия лагер, промъкват се само стари муцуни

На един от основните лозунги на палатковия лагер в градинката до парламента стои надпис: "Обединение - един проблем, един народ - за достоен живот".

Накъде обаче отива протеста и дали някой не се опитва да го провали? Наоколо край лагера различаваме протестиращи Янаки Ганчев, Йоло Денев и хора, които влизат и излизат от палатките, заети с уреждане на бита и които се опитват да заговарят минувачите, съобщава БГНЕС.

Млади хора в района на лагера обаче почти няма. Палатковите протестанти искат Народното събрание да не се разпуска, програмен кабинет и преминаване на ЕРД (може би, това са ЕРП-тата) в ръцете на държавата. Преработват се тези неща, извини се жената, която накрая се представи с името си - Велика Телкиева, от град Гоце Делчев.

Някой май има интерес да орезили общонародния протест, заменяйки лицата в него с неадекватни, объркани хора, натрапвайки ги, включително и на медиите, коментира случаен минувач, който не пожела да анализира с повече думи явлението.

Както е известно в началото на седмицата протестиращи издигнаха първите палатки между Парламента и Софийския университет. Те ще останат пред сградите на властта докато не се изпълнят исканията на учреденото в неделя гражданско движение, наречено "Орлов мост - Народъ в единство".

Макар организатори на столичните протести да твърдят, че не знаят кой стои зад тази структура, протестиращите настояват за провеждане на референдум за Велико народно събрание и налагане на мораториум върху изпълнителните дела на банките.

Те искат още промяна в Изборния кодекс, така че гражданите да могат да участват в избори със свои представители.
Същевременно обаче организаторите на протестите срещу монополите няма да правят партия и няма да участват в партийни листи за предсрочните избори на 12 май, обявиха категорично Дончо Дудев и Йоана Иванова.

И макар вчера част от организаторите да обявиха създаването на гражданска инициатива "Орлов мост - Народъ в единство", двамата са категорични, че партия за предсрочния вот няма да има, а и не знаят чии са апетитите за създаването па подобна формация.