Прескачам до съседа да си видя електромера

Да "мечтаеш" за електромер цели 7 години

Пловдивски бизнесмен подема съдебна битка срещу EVN, търси съдействие от Темида и в Страсбург.

От 7 години фирмата плаща сметките си за ток, без да има достъп до електромера си. Дружеството „Лакал“ ЕООД произвежда и продава отоплителни инсталации и котли. Складовата база се намира до Коматевския възел на ул. „Пряпорец“ 16. Фирмата развива дейност обикновено от септември до декември. Собственикът й Георги Трендафилов недоумява защо EVN е изместило електромера от имота й в друг, без да даде каквото й да било обяснение. Трендафилов е възмутен от отговора на служителите на монопилиста, когато настоял съоръжението отново да бъде върнато в неговия двор. „Казаха ми, че ако искам да видя показателите на електромера си, трябва да вляза в чуждия имот. Нямало да го върнат в моя, защото щяло да им излезе много скъпо“, коментира той.

Бизнесменът не проумява как е възможно 7 години да води битка за нещо, което му принадлежи по право – да има пряк и свободен достъп до показателите на електромера си. „От къде да съм сигурен, че съоръжението не е манипулирано. И явно е така. Фирмата ми не работи през януари, а получих най-високата сметка до сега откакто развивам дейност“, твърди пловдивчанинът.

За първия месец от годината фактурата е на стойност 636 лева, а за февруари 560 лева. По думите му през двата месеца в склада работи един електроженист. Отопляват само едно помещение с климатик, който не включват постоянно. Подал е жалби както за посочените суми, така и за поставения електромер в чужд двор.

 „Няма да се предам. Ангажирал съм адвокатска кантора да се занимава със случая ми“, заканва се бизнесменът. Той е решен да даде по-голяма гласност на проблема и дори да се обърне към съда в Страсбург.