Цветомир Жеков и Николай Желев поемат "Изгрев" и "Триадица"

Важното е да са почтени хора, да спазват законите и да организират работата, категорична е кметицата

Столичният кмет обеща, че ще се гласуват предложенията и за районни кметове на "Изгрев" и "Триадица",  както и премахването на настоящите кметове - Димитър Димитров, който бе изловен да кара пиян и Стоян Начев, който бе хванат в крачка да раздава бонуси и пари на калпак из кметството.

Йорданка Фандъкова обяви, че номинацията й за район "Триадица" е Николай Желев, а за "Изгрев" - Цветомир Жеков, който е досегашният зам.-кмет на район "Сердика" и е бил предложен от районни кметове.

"За мен е важно новите кметове да са почтени хора, да спазват законите и да организират веднага работата в районите. Не познавам лично хората, но най-важното е, че постоянният контрол е гаранция, че дори и да има нарушения, всички следват съответните санкции", каза още кметицата.

Тя обясни, че звеното за вътрешен одит за последните 3 години направило 29 проверки в районни администрации. При 2 от тях имало сериозни нарушения – в "Триадица" и в "Овча купел".

"Това продължава - тази година имаме заложени три проверки в "Средец", "Илинден", Студентски град и тази извънредна в район "Изгрев". Това са планови годишни проверки, за които няма конкретна причина, защото смятам, че всички трябва да се проверяват. Там се проверява всичко", категорична бе Фандъкова.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен