Цветомир Жеков и Николай Желев поемат "Изгрев" и "Триадица"

Важното е да са почтени хора, да спазват законите и да организират работата, категорична е кметицата

Столичният кмет обеща, че ще се гласуват предложенията и за районни кметове на "Изгрев" и "Триадица",  както и премахването на настоящите кметове - Димитър Димитров, който бе изловен да кара пиян и Стоян Начев, който бе хванат в крачка да раздава бонуси и пари на калпак из кметството.

Йорданка Фандъкова обяви, че номинацията й за район "Триадица" е Николай Желев, а за "Изгрев" - Цветомир Жеков, който е досегашният зам.-кмет на район "Сердика" и е бил предложен от районни кметове.

"За мен е важно новите кметове да са почтени хора, да спазват законите и да организират веднага работата в районите. Не познавам лично хората, но най-важното е, че постоянният контрол е гаранция, че дори и да има нарушения, всички следват съответните санкции", каза още кметицата.

Тя обясни, че звеното за вътрешен одит за последните 3 години направило 29 проверки в районни администрации. При 2 от тях имало сериозни нарушения – в "Триадица" и в "Овча купел".

"Това продължава - тази година имаме заложени три проверки в "Средец", "Илинден", Студентски град и тази извънредна в район "Изгрев". Това са планови годишни проверки, за които няма конкретна причина, защото смятам, че всички трябва да се проверяват. Там се проверява всичко", категорична бе Фандъкова.