Кметицата не я е страх от "сензационните новини" на Кадиев

Не стана ясно дали двамата кметове са подали оставките си

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че назначеният финансов одит на "Топлофикация – София" за години назад е притеснило червения общинар Георги Кадиев, който постоянно я атакувал със "сензационни новини", които тя вече знаела и била предприела мерки за решаването им.

Тя поясни, че знае как в "Изгрев" районният градоначалник Димитър Димитров е разпределял без правила икономии от фонд "Работна заплата". В "Триадица" пък имало злоупотреби с обществени поръчки, освен, че кметът Стоян Начев бе изловен да шофира пиян.

Не стана ясно дали обаче кметовете са подали оставките си, така както кметицата настоя да се случи до края на вчерашния ден.

Йорданка Фандъкова каза още, че чака експертите, за да предприеме действия срещу "Топлофикация".

"Първият пакет от мерки, одобрени на срещи с представители на протестиращите и на потребителските организации, вече е приет - отпадане на лихвите върху прогнозни сметки. Работи се по втория. Разглеждат се всички предложения, сред които има и неизпълними, но за останалите трябва да се произнесат техническите и юридическите експерти", обяви тя.

Кметът поясни, че се работи и по предложенията за индивидуални договори в сградите с хоризонтална инсталация, за въвеждане на ежемесечен отчет по няколко варианта – дистанционен и самоотчет, за таван на сградната инсталация и за по-справедливо изчисление на сметките за парно.