Преобразяват Пантеона със звук и светлина във "Включи града"

Рок, джаз, суинг, DJ сетове ще накарат бургазлии да се разкършат в дните на феста

Артистично звуково–светлинно шоу ще преобрази емблематичния за Бургас паметник Пантеона в рамките на феста "Включи града". Спектакълът "Филмова музика в светлини" ще започне в 20,30 часа в последния фестивален ден и ще представи уникален и невиждан досега в града синтез между музика, светлини и високи технологии.

Малко преди мега събитието ще бургазлии ще чуят сетовете на DJ M-tak(Димитър Костадинов) и Stanx (Калоян Стоянов). Момчетата, които взеха покориха публиката и миналата година ще се изяеят от 19 часа.

Това обаче далеч не е всичко на музикалния фронт във феста. Както и в пилотното издание меломаните ще могат да се насладят на много рок, джаз, суинг, класическа, електронна и филмова музика. За малчуганите са организирани детски концерти, част от това е музикалната палитра, която „Включи града“ ще предложи на публиката. 

Местните рок групи са проявили изключителна инициатива за участие и затова в рамките на арт форума са организирани две събития. На 22 март от 19 часа на сцена Охлюва ще забият Горещ пясък, Chained Rose, Black Romance и Fixable Flaws. На следващия ден пък на Пантеона в същия час концерт ще имат бандите Стокхолм, Супернова, Слънчо, Nightbirds и Параграф 22.

Ценителите на класическата музика ще могат да се насладят на изпълненията на Тrio Pontico (Петьо Бобев – кларинет, Новислав Михайлов – цигулка и Галина Апостолова – пиано) и Снежина Куманова (мецосопран), чиято изява ще е в събота от 18 часа в зала "Петя Дубарова" на Морско казино. Любимият на бургазлии Духов оркестър ще обогати неделния следобед с изпълнения на джаз и евъргрийни. Ще можем да ги слушаме на 24 март от 17 часа под открито небе, на сцена Охлюва.

Горещо суинг парти ще нажежи страстите във Флората в съботната вечер от 20 часа. Линди хоп, буги вуги, чарлстон и уест коуст суинг са стиловете, които ентусиастите ще демонстрират денс умения. Музиката ще подбира небезизвестният DJ Pheel, заедно с Тhe Zoot’s Suspenders.

Разбира се, един истински фестивал не би бил толкова успешен без заряда и настроението на детското участие. И в двата дни на уикенда от 14,30 часа възпитаници на Музикалното училище, малчуганите от вокална група "Меджик" и школа по английски към сдружение "Шанс за децата на България" ще развеселят и удивят със своите изпълнения публиката на фестивала.