Водолазен курс и билет за пясъчния фест за най-активния във "Включи града"

Печатите от всяка посетена атракция и тази година ще се събират в специални книжки

Водолазен курс и билет за Фестивала на пясъчните скулптури ще може да спечели един от гостите на арт феста "Включи града". Това е наградата за най-активния и успял да види най-много събития и събрал най-много печати в специалната книжка. 

"Както миналата година, и сега в дните на фестивала, на посетителите ще бъдат раздавани книжки с програмата, които ще им помагат да се ориентират в многообразието от събития. Пред всяка една от фестивалните точки ще бъдат разположени транспаранти със събитията по дни и места.

Хората, ползващи интернет през телефон или други мобилни устройства, ще могат да четат програмата и директно през тях, като бърз и лесен достъп до нея ще им дава специално разработен QR код, който ще бъде поставен на видни места във фестивалната зона", обясниха от екипа на фестивала.

Програмата на тазгодишното издание включва 70 събития в датите на феста от 22 до 24 март. Програмата вече е в завършен вид и може да бъде разгледана на сайта на фестивала www.vkluchigrada.com. Събитията са организирани в шест сегмента: артинсталации, уъркшопи, изложби, кино, концерти и пърформанс. 

Три филма на Стилиян Иванов по време на феста 

Най-касовия български документален филм "Орфей", който преди 5 години филмът постави ненадминат и до днес рекорд с продажбите на 25 000 копия ще бъде прожектиран в рамките на "Включи града". 

По думите на режисьора Стилиян Иванов филмът е "филмови щрихи на исторически докуменати и митове" и разказ за художествения и исторически образ на тракиеца Орфей. Филмът дава отговор на въпросите: Кой е Орфей? Къде е живял? И кога? От кого се е учил? И защо е бил убит? Другата лента, кояро ще видят бургазлии в рамките на феста е "Траките".

Филмът е първото атрактивно и задълбочено изследване на научната теза, че в основата на европейскта цивилизация стои тракийската култура и разказва за обичаите и вярата на народа населявал Балканите от третохил.пр.Хр. до началото на новата ера. 

Третото заглавие, което ще бъде прожектирано в рамките на “Включи града” е мистичното и забавно представяне на предхристиянските духовни средища от земите на днешна България "И това е България!".