Сбогуваме се с Чочо Попйорданов

Актьорът ще бъде погребан до майка си на гробищата в Бояна

Днес роднини, приятели и почитатели ще изпратят големия български актьор Петър Попйорданов.

Поклонението пред тленните му останки ще бъде от 11 часа във фоайето на Народния театър, а опелото ще е от 14:00 часа в църквата "Св. Георги".

Той ще бъде погребан до майка си близо до мястото, където по нелеп начин се прости с живота си.

Припомняме ви, че въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов" актьорът почина в резултат на тежка черепно-мозъчна травма.

Той беше настанен в късния съботен следобед в Централна реанимация на "Пирогов" с пряка опасност за живота, след като падна от два метра височина на Боянските гробища.

48-годишният актьор беше докаран в болницата в кома с двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хемтом, счупвне на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро.

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 г. в София. Той е син на дългогодишния директор на Киноцентър "Бояна" и генерален директор на БНТ Иван Попйорданов.

Чочо завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1989. Неговата специалност е актьорско майсторство. Той е ученик на Крикор Азарян и Тодор Колев.

Чочо Попйорданов играеше в театър "София", Малък градски театър, а от 1994 в Народния театър "Иван Вазов".

Най-известните му театрални роли бяха в постановките "Сън в лятна нощ", "В полите на Витоша", "Бурята", "Човекът, който прави дъжд", "Кимоно" и др.

Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са "Вчера" (1988), "Адио Рио" (1989), "Любовното лято на един льохман" (1990), "Вампири, таласъми" (1992), "Сезонът на канарчетата" (1993), "Граница" (1994) "Испанска муха" (1998), "След края на света" (1998), "Дунав мост" (1999) и др.

На малкия екран бе известен с участието си в телевизионното шоу "Клуб НЛО".